Här är hetaste nyförvärven

Joakim Lindström är tillbaka i hockeytokiga Skellefteå

HOCKEY

Joakim Lindström gjorde sina ungdomsår i Skellefteå AIK, men lämnade klubben i tonåren.

Nu är han tillbaka i moderklubben som en av årets hetaste nyförvärv.

– Personligen tycker jag att det funkat hyfsat, men jag har inte spelat så bra i matcherna, säger Lindström.

Foto: SCANPIX
Gör succé Joakim Lindström är tillbaka i moderklubben Skellefteå AIK inför den här säsongen och har imponerat stort. Han är en av dem som varit allra bäst bland alla lags nyförvärv.

Joakim Lindström är tillbaka där allt började. Han spelade pojklagshockey i Skellefteå AIK innan han flyttade till Modo för att gå på hockeygymnasium.

När Sportbladet gör sin sammanställning över vilka elitserienyförvärv som varit bäst under försäsongen är han en av dem som får fyra plus. Inget har lyckats skrapa ihop en femma.

– Det har känts bra även om det bara är i början av säsongen. Det är viktigt att komma i matchform.

Draftades som nr 41

– Man måste göra alla små detaljer så här i början, som att täcka skott och fullfölja tacklingar. Det måste bli en vana så att man tar med sig det när serien startar.

Joakim Lindström spåddes en lysande karriär när han spelade för Modo, 2002 draftades han som nummer 41 i hela draften. Ett bevis på att många trodde på honom.

Nöjd i Skellefteå

I Skellefteå ser han fram emot att spela med lagets alla lovande spelare.

– Vi har många duktiga unga backar, David Rundblad, Tim Erixon och Adam Larsson. Det ska bli kul att se dem ta nästa steg.

Och han är nöjd över vad han stött på i klubben och alla fans som finns i hockeytokiga Skellefteå.

”Snackas överallt”

– Det verkar vara en bra klubb med en proffsig organisation rakt igenom. Klubben har en ambition att hela tiden bli bättre.

– Det snackas hockey överallt. Det kommer hela tiden fram folk som man inte känner som vill höra hur det går och hur det känns. Och så var det speciellt att så många kom på vår första isträning. Det är något man hört om, men aldrig upplevt.

FAKTA

SPORTBLADET GRANSKAR – SÅ HAR DITT LAGS NYFÖRVÄRV PRESTERAT PÅ FÖRSÄSONGEN

AIK

Johan Andersson, f, Almtuna, Johannes Salmonsson, f, Davos.

Viktor Fasth, mv, Växjö Lakers, Patric Blomdahl, f, Frölunda.

Peter Nolander, b, Brynäs, Daniel Rudslätt, f, Kölner Hale.

Överlag en bra start för AIK:s nyförvärv. Johan Andersson öser in poäng och Johannes Salomonsson har imponerat under säsongens första matcher med fartfyllt och rivigt spel. Daniel Rudslätt och Oscar Steen har störts av sjukdom och bara spelat en match. Kanadensaren Josh MacNevin ansluter till laget första oktober.

BRYNÄS

Dale Clark, b, HIFK.

Björn Bjurling, mv, Södertälje, Mattias Ekholm, b, Mora, Niklas Svedberg, mv, Modo.

Nye backen Clark är ett klipp. Men målvakterna har det arbetsamt. Björn Bjurling har till och med visat upp ett grinigt humör.

DJURGÅRDEN

Mario Kempe, f, Rögle.

Josef Boumedienne, b, Zug.

Stefan Lassen, b, Leksand, Daniel Widing, f, Brynäs, Nils Ekman, f, SKA St. Petersburg.

Mario Kempe har tagit för sig rejält och Josef Boumedienne ser vass ut. Klassvärvningarna Ekman och Widing är mer trögstartade. Stefan Lassen blir borta ett par veckor till med sin fotskada.

FRÖLUNDA

Joakim Lundström, mv, Sundsvall.

Mikko Mäenpää, b, Hämeenlinna, Toni Koivisto, f, Metallurg, Mika Pyörälä, f, Philadelphia, William Wallén, f, St. Michael’s.

Joakim Lundström har klarat av omställningen från Sundsvall på ett bra sätt. Många av nyförvärven har gjort det bra, men måste som resten av truppen höja sig ett snäpp när säsongen startar. Det finns mer att hämta hos flera spelare.

FÄRJESTAD

Kristofer Berglund, b, Luleå, Cristopher Nihlstorp, mv, Rögle, Jonas Junland, b, St. Louis, Mattias Sjögren, f, Rögle.

Jonas Frögren, b, Martin Sevc, b, Rickard Wallin, f, Toronto, Patrik Lundh, f, Bofors.

Alexander Salak, mv, Rochester, Christian Berglund, f, Rapperswill, Pelle Prestberg, f, Leksand.

Röglevärvningen Mattias Sjögren har varit bäst i Färjestad så här långt och doldisen Patrik Lundh från Bofors kan bli en stor överraskning i vinter. Hemvändar-profilerna har sett mer trögstartade ut. Å andra sidan har de ju varit med förr...

HV 71

Kamil Piros, f, Timrå, Fredrik Bremberg, f, Jokerit.

Daniel Larsson, mv, Grand Rapids Griffins.

Mikko Louma, b, HK Atlant, Juuso Hietanen, b, Brynäs, Daniel Rahimi, b, Rögle,

Nyförvärven Kamil Piros och Fredrik Bremberg hittar varandra perfekt i en succékedja tillsammans med Kris Beech. Daniel Larsson ser ut att fylla luckan efter Stefan Liv utan problem. Skador drar ned betygen på Juuso Hietanen och Mikko Louma.

LINKÖPING

Tero Leinonen, mv, Liberec, Josef Melichar, b, Ceske Budojevice, Michael Holmqvist, f, Djurgården, Andreas Molinder, f, Modo, Johan Andersson, f, Färjestad.

Linköpings nya spelare har hittills gjort det de ska, men ingen har stuckit ut ur mängden.

LULEÅ

Simon Hjalmarsson, f, Rögle.

Elias Fälth, b, Almtuna, Topi Jaakola, b, Södertälje, Sebastian Enterfeldt, f, Almtuna, Sebastian Meijer, f, Västerås, Joonas Vihko, f, HPK.

David Rautio, mv, Oskarshamn, Janne Niinimaa, b, HV?71, Lars Lökken-Östli, b, Storhamar, Kim Karlsson, f, Almtuna.

Luleå har värvat många spelare från allsvenskan. Hittills har de sett bra ut. Det blir spännande att se hur de klarar sig när serien drar i gång. Simon Hjalmarsson har skapat överlägset flest chanser i laget. Stjärnnyförvärvet

Janne Niinimaa har bara gjort en träning med laget så här långt.

MODO

Tuomas Tarkk, mv, Kärpät.

Daniel Josefsson, b, SSK, Nicklas Danielsson, f, Djurgården, Nicklas Dahlberg, mv, Skellefteå.

Charlie Cook, b, Lukko Rauma, Ole-Kristian Tollefsen, b, Philadelphia, Jacob Blomqvist, f, Bofors, Niko Dimitrakos, f, CSKA Moskva, Anton Hedman, f, Växjö, Robert Rosén, f, Växjö.

Byron Ritchie, f, Dynamo Minsk.

Modo har mer eller mindre bytt ut halva laget för att undvika en ny fiaskosäsong. I den finske stjärnmålvakten Tuomas Tarkki verkar man ha hittat den matchvinnare som man saknade mellan stolparna förra säsongen. Frågetecken för Byron Ritchie som ännu inte anses vara i speldugligt skick efter ljumskoperationen som han genomgick i början av mars.

SKELLEFTEÅ

Joakim Lindström, f, Torpedo Nizhny Novgorod. Joacim Eriksson, mv, Leksand.

Fredrik Lindgren, b, Färjestad, Mikko Lethonen, f, Boston.

Marcus Högström, b, Perm.

Skellefteå har fortsatt göra smarta värvningar och förbättra sitt smarta lagbygge. Joacim Eriksson har gjort det bra och kommer utmana Hadelöv om platsen mellan stolparna. Mest har Joakim Lindström imponerat.

SÖDERTÄLJE

Patrik Carlsson, f, Leksand, Martin Chabada, f, Luleå.

Mikko Kalteva, b, Jokerit, Markus Seikola, b, Ilves, Timo Seppänen, b, KalPa, Joakim Eriksson, f, Linköping

Arto Laatikainen, b, Färjestad, Mattias Carlsson, f, Linköping, Ryan Lasch, f, St. Cloud State University, Pekka Saarenheimo, f, Kärpät.

Södertälje har värvat Martin Chabada från Luleå där han hade en tuff säsong förra året. Han har i den nya miljön fått en nytändning. Har en del spelare som dragits med skador som ännu inte kunnat bevisa vad de går för.

TIMRÅ

Per Hallin, f, Södertälje, Kim Hirschovits, f, Helsingfors, Martin Röymark, f, Frölunda.

Juha Pitkämäki, mv, Ilves, Antti Halonen, b, TPS Åbo, Mikko Jokela, b, Minsk.

Alexander Larsson, f, Sparta Sarpsborg, Ilkka Pikkarainen, f, Moskva.

Hallin, Hirschovits och Röymark har imponerat i Timrås försäsongsmatcher. Larsson har varit skadad och har inte kunnat spela något. Pikkarainen har varit avstängd men är till baka till nästa match.

Sammanställning: Tobias Ahlén och Viktor Liljerås