Veckor från blindhet – nu målskytt igen

Forsbergs första mål efter comebacken

HOCKEY

I mitten av oktober lossnade näthinnan i Johan Forsberg öga – ett sjukdomstillstånd som kan leda till blindhet inom några veckor.

I kväll gjorde 25-åringen sitt första mål sedan comebacken när Skellefteå slog Timrå med 4-1.

– Jag blev rätt glad men det fanns säkert någon som var gladare, hoppas jag. Mamma kanske, säger ”Foppa” till Canal Plus.

Johan Forsberg klagade på suddig syn och tvingades uppsöka läkare i mitten av oktober. De konstaterade att 25-åringen drabbats av näthinneavslossning på ena ögat, något som kan leda till blindhet inom bara några veckor.

– Det blev rätt tvära kast. Först trodde jag var något problem med linserna, men sen var man helt plötsligt tvungen att lägga sig på operationsbordet, sade 25-åringen efter operationen till Sportbladet.

”Var riktigt skönt”

Forsberg opererades akut och gjorde en oväntat snabb comeback när han på annandagen var tillbaka på isen. I dag kom också första målet.

– Jag blev rätt glad men det fanns säkert någon som var gladare, hoppas jag. Mamma kanske. Men det är klart att det var riktigt skönt. Det har gått lite knackigt sedan jag kom tillbaka så det var skönt att hänga en, säger ”Foppa” till Canal Plus.

Är det en vinst bara att vara tillbaka?

– Ja, det får man säga. Men när man väl är tillbaka gäller det att sikta mot nya mål.

En skön revansch för Forsberg som fick ett mål bortdömt för spark i den första perioden. Nu slutade kvällen i stor glädje för 25-åringen vars Skellefteå vann med 4-1.

ARTIKELN HANDLAR OM