Skellefteås superkedja jagar poängrekordet

Se upp nu Bissett, Larsson och Molin

HOCKEY

Skellefteås superkedja levererade igen.

Med backparet David Rundblad och Fredrik Lindgren i ryggen jagar de nu två rekord som anses vara näst intill omöjliga att slå. Och det finns mer att få ut.

– I spel fem mot fem kan vi skapa mer, säger Fredrik Warg.

Poängmaskiner Fredrik Warg, Mikko Lehtonen och Joakim Lindström har gjort stor succé i Skellefteå och har hittills gjort 20 mål och 42 poäng på 15 matcher. I går svarade kedjan för ytterligare fyra poäng.

Höstens stora succétrio återfinns i Västerbotten.

I går fixade Joakim Lindström, Mikko Lehtonen och Fredrik Warg tre nya poäng åt Skellefteå. Med två power play-mål vände kedjan ett 0–1-underläge till seger mot Frölunda.

– Vi lyckas ju vända matchen där. Det första är ett returmål, och det andra är ett bra pass från Joakim Lindström in i mitten. Jag har lite tur som får in den, det blev en liten felträff, säger tvåmålsskytten Fredrik Warg.

På god väg mot rekord

På 15 matcher har kedjan bokförts för 20 mål och totalt 42 poäng. Fortsätter de i samma stil landar de på en notering runt 73 mål och 154 poäng när grundserien summeras.

För att slå det befintliga målrekordet från 1977 krävs då ytterligare nio poäng. Även till poängrekordet från 1999 är det en bit upp.

Men det finns också saker att förbättra i spelet.

– I power play ser det riktigt bra ut, men fem mot fem finns det mer att ta av, konstaterar Warg.

Med backparet David Rundblad och Fredrik Lindgren inkluderade har man stått för över 50 procent av Skellefteås mål så här långt.

”Alla kan avgöra”

– Det är en jäkla bra femma det där. Alla kan ju avgöra, så det är väldigt svårt att möta dem, säger Skellefteås tränare Anders Forsberg.

– En av de absolut bästa femmorna i elitserien. Inget snack, menar Forsberg, som backas upp av Fredrik Warg:

– Det kan jag hålla med om. Jocke och Mikko är fantastiskt duktiga. Det händer saker hela tiden när de får pucken. Och David har höjt sig otroligt mycket från i fjol. Lindgren har jag aldrig spelat med i klubblagssammanhang tidigare, men jag tror att han har höjt sig också.

ARTIKELN HANDLAR OM