Uppdraget: Få stopp på superduon

HOCKEY

SKELLEFTEÅ. Superförsvaret mot superoffensiven.

Linköpings uppgift i kvartsfinalen:

Stoppa Skellefteås stjärnduo, Mikko Lehtonen och Joakim Lindström.

– Vi får göra en kollektiv insats, säger Niclas Hävelid.

På 55 grundserieomgångar har Linköping släppt in 118 mål.

Det är elitseriens näst bästa notering. Bara Luleå, med 115 mål i baken, har bättre statistik.

Men nu kommer det riktiga testet.

Inga ytor

I kvartsfinalen ställs det tajta LHC-försvaret mot Skellefteås stjärnforwards, målkungen Mikko Lehtonen och poängkungen Joakim Lindström.

Namn som för respekt med sig.

– Det är seriens bästa spelare, inget snack om det. De ligger väl etta och tvåa i poängligan och det säger det mesta. De blir svårstoppade, men vi får som lag se till att göra en insats och hålla dem på utsidan, säger Niclas Hävelid och får medhåll av Michael Holmqvist:

– Det är jättebra spelare. Det gäller att ligga tätt på dem och inte ge dem några ytor. Sedan ska vi spela vårt spel, rakt och enkelt, säger han.

Särskilt Lehtonen har vållat Linköping problem under säsongen. På fem möten har han stått för fyra mål och två assist.

”Bring it on”

– Alla skiter i vad som har hänt tidigare. Det borde bli tufft spel nu. Det ska bli det. Jag menar, det är slutspel. Och jag tycker att alla i vår kedja klarar av fysiskt spel. Så... bring it on, säger Mikko Lehtonen.

Inför den första kvartsfinalen, som spelas på tisdag i Skellefteå, kommer Linköping sätta sig ned och planera hur man ska gå tillväga för att stoppa Skellefteås förstakedja.

– Självklart är vi medvetna om att den kedjan är väldigt, väldigt stark. De har gjort mycket mål och är oerhört starka i power play. Men jag kan inte säga något nu eftersom vi inte har hunnit prata igenom det än. Vi får åka hem och klura lite på vad vi ska tänka på och vad vi ska göra, säger assisterande tränaren Magnus Hävelid.