Orutinen kan fälla Skellefteå AIK

Linköpings erfarenhet kan bli avgörande

HOCKEY

Det fällde dem nästan i den första kvartsfinalserien.

Då klarade de sig med ett nödrop.

Men i kväll fick vi se det som kan bli Skellefteås stora akilleshäl i det här slutspelet:

Orutinen.

Ingen kan ifrågasätta att Skellefteå har ett av de mest talangfulla lagen.

Men det är även det som kan komma att fälla Skellefteå i kvartsfinalserien, som kommer att bli ett krig ända in i det sista, mot Linköping.

Puck out senast

Visst, på en del sätt kan ungdomlig entusiasm vara bra, men i ett slutspel betyder rutin mycket mer än det gör under resten av säsongen.

i båda de två första matcherna i den här serien, har vi sett hur mycket Skellefteås orutin kan komma att kosta.

Senast drog David Rundblad på sig en puck out-utvisning, som LHC utnyttjade och kvitterade på, när han bara borde slagit en enkel sarg ut.

I förlängningen lyckades Skellefteå till slut vinna, men i kväll klarade laget sig inte lika lyckligt undan. I kväll innebar lagets orutin att laget förlorade matchen.

Det började redan i inledningen av matchen, då Adam Larsson, 18, slog en riktig indianare som Linköping kunde utnyttja.

LHC höll sig lugnt

I den andra perioden fick vi se ett annat exempel på orutin. David Rundblad, 20, visade upp sin tydliga frustration då han först stod för två slashingar på Jaroslav Hlinka. Sedan, när Hlinka slagit undan pucken, fullföljde han tacklingen i huvudet på Hlinka. Hans utvisning betydde då att LHC fick spela fem mot tre och fick ett ypperligt läge att avgöra matchen.

Det finns många fler exempel, men vi nöjer oss där.

I Linköping å andra sidan fick vi flera exempel på vad rutin betyder. Jaroslav Hlinka och Jan Hlavac är bättre än de varit tidigare under säsongen. Andreas Jämtin flyger runt som en duracellkanin och trivs som fisken i vattnet. Och Magnus Johansson verkade helt oberörd av alla klubbor han fick i ansiktet.

Till sist: I Skellefteå gapade mängder av stolar tommar i förrgår. Samma sak i Linköping i kväll. Kom igen nu, allihop!

Förstår ni inte vad ni går miste om? Det här är den mest underhållande matchserien av alla. Det är snygga mål, massor av härliga tacklingar och riktiga slutspelskänslor. På lördag måste det vara betydligt mer publik i Skellefteå Kraft Arena.

ARTIKELN HANDLAR OM