Planen – slagsmål

Ska få Färjestad ur balans: ”Det finns med i vår taktik”

Foto: Jimmy Wixtröm
Psykningar och extra fysiskt spel ska hjälpa Brynäs att få FBK-stjärnorna ur balans.
HOCKEY

GÄVLE/KARLSTAD. För två år sen inleddes den fjärde kvartsfinalen mellan Färjestad och Brynäs med kaos och skandalscener.

Nu öppnar Niklas Czarnecki för att samma sak kan ske även i dag.

– Klart att det finns med som en del i vår matchplan, säger Brynästränaren.

För exakt två år sedan möttes Färjestad och Brynäs i den fjärde kvartsfinalen.

Färjestad ledde med 3–0 i matcher och hade chansen att avgöra på hemmaplan.

Men det blev en match som tidigt spårade ur och ett tag var det rent kaos. Efter att Färjestad tidigt tagit ledningen med 1–0 urartade det fullständigt på isen med flera slagsmål och fula pååkningar.

FBK kan stänga kvarten

Allt kulminerade med att Brynäscenter Jonathan Granström och Färjestads back Martin Sevc fick matchstraff efter ett rejält knytnävsslagsmål.

Bara i den första perioden dömde domarna ut 84 utvisningsminuter. Färjestad vann till slut matchen och efteråt anklagade de Brynäs för att medvetet ha försökt starta bråk för att på så sätt få till ett trendbrott.

Förutsättningarna inför dagens möte i Karlstad påminner en hel del om hur det såg ut för två år sedan.

Färjestad har skaffat sig 2–0 i matcher och kan med seger i Löfbergs Lila Arena mer eller mindre avgöra kvartsfinalserien.

Brynäs måste göra någonting för att få till en förändring från de tidigare matcherna. Något Brynäs tränare Niklas Czarnecki är medveten om.

”Har en strategi”

– Vi har pratat om att spela fysiskt, och visst finns det spelare i Färjestad som vi lägger extra fokus på att störa. Det har hela tiden funnits en strategi när det gäller den biten, säger han.

Kan det bli aktuellt att ni försöker skapa samma scenario som för två år sedan?

– Klart att det måste finna med

i vår matchplan. Det är en väg att gå och känner vi att det behövs är vi beredd att prova den med. Generellt tycker jag att vi är dåliga

i svensk ishockey på att få till förändringar av en matchbild.