Knäckta – i box play

Sågar spelet med en man mindre: Vi måste vara starkare & skydda Hadelöv

HOCKEY

SKELLEFTEÅ. Linköping är oerhört starka i power play.

Skellefteå saknar styrka på för många ställen.

– Vi gör inte jobbet fullt ut, säger Jimmie Ericsson.

Nu är de tvingade att ta minst en seger i Cloetta Center om inte säsongen ska få ett abrupt slut.

Foto: Foto: PIC-AGENCY
Svaga runt kassen Linköping har i och med de två målen i går gjort sju mål på Skellefteå i power play under kvartsfinalserien.

I tisdags kvitterade Linköping till 3–3 och ordnade fram en förlängning genom Mikael Håkanson. Matchklockan i Skellefteå Kraft Arena stod då på 19.30 i den tredje perioden.

När kvartsfinalserien i går kom till Skellefteå igen gjorde Patrik Zackrisson 3–3 – 19.30 in i den tredje perioden.

”Håller det enkelt”

Synonymt för båda målen förutom tiden: Skellefteå spelade med färre spelare på isen och lyckades inte rensa framför mål.

– Det är klart att det är pissigt. Vi måste vara starkare kring mål där, säger Jimmie Ericsson.

Det är i numerärt underläge som Skellefteå har gigantiska problem just nu. I matchserien har Linköping fått chansen i power play 14 gånger och gjort 7 mål.

I går gjorde Michael Holmqvist 1–0 redan efter 2.09 och 14 sekunder innan första pausvilan styrde han sedan fram pucken till Patrik Zackrisson, som satte 2–0. Båda gångerna i spel i power play.

– Vi försöker hålla det enkelt och få mycket skott och trafik på mål. Och sen har puckarna trillat in. Det är väl det, säger Michael Holmqvist.

’Får raka in en del mål’

Skellefteås Jimmie Ericsson:

– Självklart är det marginaler som är på fel sida. Men marginalerna på fel sida får man också när man inte gör jobbet fullt ut. Vi får inte ut de lösa puckarna som vi borde få ut. Vi måste vara starkare där. Och vi är inte tillräckligt starka på returerna. (Andreas) Hadelöv tar ju första skotten och vi blockar lite skott, men de får raka in en del mål när vi inte är där på returen, säger han och fortsätter:

– Det är någonting vi försöker lägga fokus på, att vi måste vara starkare och skydda Hadelöv runt målet. Men det tycker jag inte riktigt att vi gjorde i dag (läs i går).

Måste vinna borta

Linköping leder med 2–1 i matcher i och med Jan Hlavacs avgörande bara 43 sekunder in på förlängningen. Det betyder att Skellefteå – som inte vunnit på bortaplan på de fem senaste matcherna – måste ta minst en seger i Cloetta Center för att avancera till semifinal.