Hadelövs hemliga kontraktskrav

Skellefteås specialbehandling ska få veteranen helmotiverad

sommarlov Andreas Hadelövs lagkamrater i Skellefteå är berättigade till tre veckors semester enligt Elitseriens regler – själv får han fem veckor.
HOCKEY

SKELLEFTEÅ/ STOCKHOLM. I går nollade Andreas Hadelöv, 36, Luleå och tog Skellefteå ett steg närmare den första SM-finalen på 33 år.

Sportbladet kan avslöja veteranmålvaktens krav för att skriva på ett nytt ettårskontrakt: löfte om längre semester i sommar.

Skellefteå vann tredje raka matchen mot Luleå och är nu bara en seger från en SM-final.

Stor del i 2–0-vinsten hade målvakten Andreas Hadelöv som höll nollan för andra gången i slutspelet.

”Inga problem”

I början av februari skrev Andreas Hadelöv på ett nytt ettårskontrakt med Skellefteå.

Enligt uppgifter var ett av kraven från Hadelöv att han fick några extra veckors semester i sommar för att kunna tillbringa mer tid i huset utanför Malmö.

Elitseriespelarna har rätt till minst tre veckors sammanhängande semester under sommaren. Men enligt Sportbladets uppgifter väljer Skellefteå att göra ett undantag med sin stjärnmålvakt.

Allt för att Hadelöv, som fyller 37 år i sommar, ska kunna ladda batterierna och komma helmotiverad till nästa säsong.

– Jag har inte funderat något på försäsongen, men jag har gjort många försäsonger här i Skellefteå, sa Hadelöv när Sportbladet tidigare frågade om sommaren.

Sportchefen Lasse Johansson vill inte kommentera överenskommelser med enskilda spelare.

– Vi har tester under försäsongen och de som sköter sig kan få vara borta lite längre och träna individuellt. Hadelöv sköter sig så bra, han är jättenoggrann, så där är det inga som helst problem, säger Johansson.

Fem veckor i fjol

Hur länge får han ledigt i sommar?

– Nja, förra sommaren var han väl borta i fem veckor och det kan bli något liknande i år. Men han har inte längre semester inskrivet i sitt kontrakt. Däremot har vi en dialog, det har jag för övrigt med alla spelare.

I slutspelet finns det definitivt inte utrymme för någon semester för Hadelöv. Han har stått samtliga tolv matcher och i går nollade han Luleå.

Hyllades i natt

– Det känns riktigt bra. Vi startade mycket bättre än de tidigare hemmamatcherna, och det är viktigt att få en bra start hemma mot Luleå, säger Hadelöv till TV4.

Och lagkamraterna hyllar sin målvakt:

– Hadelöv gör en kanonmatch och vi spelade en stabil, defensiv ishockey, säger centern Yared Hagos.

Nu är Skellefteå bara en seger från att nå sin första SM-final sedan 1978. Första chansen kommer i morgon i Luleå.

– Det känns bra, vi har ju gjort våra bästa matcher på bortaplan, säger Hadelöv.

ARTIKELN HANDLAR OM