Skellefteås stjärnor spelklara mot Timrå

Skellefteå förstärker laget – Forsberg: ”Har längtat länge efter Sevc och Vesce”

1 av 2
Martin Sevc
HOCKEY

SKELLEFTEÅ. Vändning och vinst mot Frölunda.

Och nu blir Skellefteås stora trupp starkare:

I går kväll meddelade tränaren Anders Forsberg att stjärnförvärven Martin­ Sevc och Ryan Vesce kliver direkt in i laget mot Timrå.

– Jag har längtat länge efter dem så det är lika bra att de får spela direkt, säger Forsberg.

Skellefteå vände och vann mot Frölunda efter två mål av Oscar Lindberg inom loppet av drygt en minut i den andra perioden. Lindbergs första fullträff, 2–2-målet, föregicks av strålande förarbete av Bud Holloway.

Efter matchen menade Skellefteås tränare, Anders Forsberg, nöjt att det var en kandidat till årets mål.

Och Forsberg har fler anledningar – förutom drömmålet och de tre poängen – att vara nöjd.

Tränar med laget i dag

I dag tränar artistspelaren Ryan Vesce med laget för första gången och i morgon eftermiddag kommer backen Martin Sevc till Skellefteå. På lördag debuterar båda nyförvärven i hemmatchen mot Timrå.

– Är de bara friska och hela kommer jag att köra med dem på lördag så får vi se vad det är för spelare. Jag har längtat länge efter dem så det är lika bra att de får spela direkt, säger Anders Forsberg.

Duons ankomst betyder att Skellefteå nu har hela 10 backar och 15 forwards i truppen. I går tvingades dock backtrion Petter Granberg, Fredrik Lindgren och Tomas Skogs kliva av innan slutsignalen och sedan tidigare är John Klingberg, Pierre-Edouard Bellemare och Johan Forsberg långtidsskadade.

Blir tufft i framtiden

– Man har ju ett drömlag som man vill sätta ihop, men det verkar inte som man får testa det den här säsongen. Det kan bli tufft om platserna i framtiden, men det kommer att bli bra konkurrens och bra fart på träningarna, säger Anders Forsberg, som också meddelar att det inte aktuellt med några utlåningar i dagsläget:

– Inte i det här skedet. Det kommer om vi börjar märka att alla är hela, men jag tror att jag får precis fullt lag på lördag.

FAKTA

Vesce och Sevc spelar mot Timrå på lördag

Ryan Vesce, forward, 30

Kortväxt och spelskicklig center med bra skott. Har fina siffror från AHL, KHL och FM-ligan. Fick stora delar av förra säsongen i Torpedo Nizjnij Novgorod förstörd av en ryggskada. Gör sin första träning med Skellefteå i dag.

Martin Sevc, bACK, 31

Välkänt namn i svensk ishockey efter tre SM-guld med Färjestad. Spelar fysiskt, men har även färdigheter i spelet med puck. Har inlett säsongen med tio matcher och fyra poäng i tjeckiska Plzen. Anländer till Skellefteå i morgon.