Talang stängs av efter tackling mot huvudet

Foto: BILDBYRÅN
Adam Pettersson.
HOCKEY

Skellefteås talang Adam Pettersson, 21, sänkte Brynäs Simon Lööf, 21, med en tackling mot huvudet.

I dag kom domen från disciplinnämnden.

Pettersson stängs av i två matcher, plus böter motsvarande en match.

Det var när Skellefteå slaktade Brynäs med 9–1 i torsdags som Brynäs åkte på en ytterligare en tung smäll.

Med 14 minuter kvar, vid ställningen 9–0, visades Adam Pettersson ut 2+10 för en tackling mot huvudet på Simon Löf, som drabbades av hjärnskakning. Han spelade inte i lördags mot Rögle och spelar heller inte i morgon mot HV71.

Efter matchen anmäldes Pettersson till disciplinnämnden av domaren Linus Öhlund.

Nämnden har i dag beslutat att Adam Pettersson stängs av i tre matcher, varav en match omvandlas till 2 500 kronor i böter.

FAKTA

DISCIPLINNÄMNDENS DOM

”Av anmälan följer att Adam Pettersson och en Brynässpelare båda åkte mot pucken som befann sig bakom Brynäs mål. Strax innan puckkontakt satte Adam Pettersson in en tackling mot motspelaren. Tacklingen kom lite ”blind-side” och träffade Brynässpelaren i huvudet. Brynässpelaren spelade inte mer under matchen.

Adam Pettersson har anfört att han kom före in i situationen och att han då svängde in framför Brynässpelaren. Denne åkte då in i hans axel. Han upplevde att båda spelarna hade koll på varandra i kamp om pucken och har understrukit att det inte fanns något uppsåt från hans sida.

Av filmsekvens från händelsen framgår att Adam Pettersson tacklade Brynässpelaren och att tacklingen utdelades på ett sådant sätt att Adam Petterssons axel träffade Brynässpelarens huvud. Brynässpelaren bör i och för sig ha varit medveten om att Adam Pettersson befann sig där han gjorde och att han var tacklingsbar. Detta fråntar dock inte Adam Pettersson från ansvar för tacklingen som enligt nämndens bedömning var vårdslös. Disciplinnämnden finner alltså att Adam Pettersson har gjort sig skyldig till en otillåten tackling mot huvudet. Han bör med hänsyn till detta och med beaktande av praxis ådömas en avstängning motsvarande tre matcher, varav en match omvandlas till böter”.

ARTIKELN HANDLAR OM