Skellefteå om slutspelsvalet: Inget bestämt

HOCKEY

Brynäs, Frölunda, Modo eller Linköping.

Skellefteå är hemlighetsfullt inför valet av motståndare i kvartsfinalen.

– Jag kan inte kommentera det just nu, säger tränaren Bert Robertsson.

Det blev förlust i förlängningen mot Frölunda i Göteborg, men grundseriens överlägsna vinnare visade ändå klassen.

– En okej genomförd match. Resultatet förvånar mig inte, men vi är ändå nära toppformen och har haft en hög formkurva under hela säsongen. Det har varit vår styrka, säger Bert Robertsson.

”Stor tilltro till laget”

Skellefteå AIK möter Modo hemma på tisdag i den 55:e omgången. Direkt efter slutsignalen ska man meddela vilka man har valt att möta i kvartsfinalen.

Det är inte otänkbart att det blir Brynäs, som med nöd och näppe knep den åttonde och sista slutspelsplatsen. Bert Robertsson hävdar att inget är bestämt ännu.

– Men vi har stor tilltro till vårt lag oavsett vilka det blir. Vi har många spelare med bra självförtroende och som är sugna på att spela, säger han.

Frölunda vill gärna slippa Skellefteå i kvarten.

– Men i dag visade vi att vi kan slå vilket lag som helst. Den här segern var bra för självförtroendet, säger storspelande målvakten Julius Hudacek.

FAKTA

SÅ SPELAS SLUTSPELET

Åtta lag deltar i SM-slutspelet i ishockey. De fyra första möter lag 5–8. Seriesegraren Skellefteå får först välja vilket av lag 5–8 de vill möta. Sedan väljer tvåan (i nuläget HV 71), därefter trean (i nuläget Färjestad) och till sist får fyran (i nuläget Luleå) möta det lag som återstår.

Valen sker på tisdag kväll efter att den sista elitserieomgången spelats.

Kvartsfinalerna spelas i bäst av sju matcher. De fyra bäst placerade lagen i serien får hemmafördel – en eventuell sjunde avgörande match spelas alltså på deras hemmaplan.

De fyra vinnarna går till semifinal där den i serien bäst placerade möter den sämst placerade. De två kvarvarande lagen möts. Även här får bäst placerade i serien hemmafördel. Detsamma gäller i finalen.

Kvartsfinalspelet inleds tisdagen den 12 mars. Nytt för i år är att bara två kvartar spelas per dag. Semifinalerna spelas 28 mars–10 april och SM-finalens speldatum är 13–24 april.

Källa: swehockey.se