Holloway satte nytt assistrekord

Skellefteåstjärnan historisk

HOCKEY

Bud Holloway, 25, är känd för sitt sylvassa skott, men han kan spela fram till mål också.

Skellefteåstjärnans dubbla assist i 3–2-segern mot Modo innebär att han stannade på totalt 51 passningspoäng i grundserien – nytt elitserierekord.

– Anledningen till att det har gått så bra? Gud, antar jag, säger Holloway.

Foto: SCANPIX
Holloway jublar.

Skellefteå föll i fjolårets SM-final mot Brynäs, men Bud Holloway satte nytt poängrekord i slutspelet med sina 23 pinnar på 19 matcher.

I kväll skrev kanadensaren in sig i historieböckerna igen.

Holloway var med i förspelen till Skellefteås 1–1- och 2–1-mål mot Modo och bokfördes för passningspoäng vid båda baljorna. Därmed svarade han för totalt 51 assist i grundserien den här säsongen – vilket är nytt elitserierekord.

– Anledningen till att de har gått så bra? Gud, antar jag, säger Holloway till C More med ett ett leende.

– Nej, men jag spelar i ett jättebra lag, med jättemånga bra spelare. Utan dem hade inte poängen trillat in. Samtidigt har jag jobbat hårt också, hela säsongen.

Tog rekordet av Mårtensson

Tidigare innehades rekordet av Tony Mårtensson, 32, som stannade på 50 assist i Linköpingsdressen säsongen 2007/2008.

Bud Holloway var dock inte klar för aftonen. Modo kvitterade till 2–2 i den tredje perioden, men i förlängningen slog 25-åringen till med sin 20:e fullträff – och 71:a poäng – för säsongen och avgjorde matchen.

– Det var skönt att få en sådan här känslosam match inför slutspelet. Det ser bra ut för oss, men vi har såklart lite saker att jobba på också, säger Holloway.

Desto dystrare för seriesegrarna Skellefteå var att energispelaren Pontus Petterström tvingades ledas av isen i den första perioden. 30-åringen brakade in i kortsargen bakom Markus Svensson i hemmamålet, vred sig i smärtor och tog sig åt axeln.