”Måste visa respekt för målvakten”

Engstrand kördes på flera gånger

1 av 12 | Foto: C SPORTS
Första påkörningen.
HOCKEY

LINKÖPING/STOCKHOLM. Christian Engstrand kördes över fyra gånger på två perioder.

Till slut fick Linköpings målvakt nog.

– Det är säkert planerat, säger målvaktstränaren Fredrik Mikko.

Linköping gick ifrån till 2-0 i den första perioden, men Skellefteå hann reducera innan paus. I den andra jagade bortalaget kvittering och spelade hårt framför mål. Tredje gången Christian Engstrand kördes över av en Skellefteåspelare fick målvakten nog och tog ett snack med domaren Ulf Rönnmark.

– Jag gillar det Oskar Möller gör, man går mot första stolpen och tar den utmaningen som han får av backen, men sedan måste du visa respekt för målvakten och vika av så att du inte tokfullföljer mot stolpen för då blir det ofta så att du åker in i stolpen och kör på målvakten, säger C Mores expert Arto Blomsten.

Precis innan den andra perioden var slut blev Engstrand pååkt bakom mål och Skellefteå kunde sätta pucken i tom kasse, men domaren vinkade bort målet.

– Svårt läge för domaren, målvakten blir hindrad, men jag vet in vilken regel han använder för att blåsa av, säger Erik Forssell till C More.

Fyra gånger på två perioder”

Linköping tror att överkörningarna skett medvetet.

– Det är säkert planerat, säger målvaktstränaren Fredrik Mikko.

Du tror det?

– Ja, det är fyra gånger på två perioder som de åker in i honom. Någon gång är det kanske bara otur, men annars faller deras spelare av sig själva in i Engstrand. De faller ju ingen annanstans på banan.

Tränaren Roger Melin var inte helt nöjd med domarens insats.

– De ramlar väldigt mycket in på vår målvakt, jag vet inte vad det beror på. Om inte domarna noterar det är det svårt att göra något åt det.

Skellefteå vände matchen och vann med 3-2.