Bekräftat: Frögren klar för Skellefteå

Strulet är över för Färjestads förre guldback

Jonas Frögren har vunnit SM-guld med Färjestad. Nu är landslagsbacken och hårdnackade 32-åringen nära comeback i SHL - med svenska mästarna Skellefteå.
HOCKEY

Mästarklubben har landat en stark backvärvning.

Jonas Frögren, 32, är klar för Skellefteå efter strulet i Ryssland.

– Jonas är en spelare med erfarenhet från olika ligor och en kille som vi känner till väl vilket känns tryggt. Han kommer att bidra med det vi letat efter, säger Saik:s Lasse Johansson.

Färjestads förre guldback har haft en turbulent, om än oviss, tid bakom sig.

Först blev han lovad att köpas ut från sitt kontrakt med KHL-laget Atlant, men det verkställdes aldrig – och Frögren gick runt hemma i Karlstad och riskerade att bli arbetslös.

Agenten Björn Rockström bekräftade tidigare i dag för Sportbladet att ett erbjudande från Skellefteå fanns.

– Det är nog ganska nära med Skellefteå, sa han då.

"Nog ganska nära"

Nu har mästarklubben gjort helt klart med 32-åringen som varit bofast i landslaget de senaste åren på ett ettårskontrakt.

– Vi har tittat runt på ytterligare en spelare till vårt försvar. Jonas är en spelare med erfarenhet från olika ligor och en kille som vi känner till väl vilket känns tryggt. Han kommer att bidra med det vi letat efter, säger klubbens general manager Lasse Johansson.

"Jävligt intressant"

Agenten Rockström bekräftade att andra klubbar var intresserade.

Finns det fler klubbar som blandat sig i också?

– Det finns ett antal intresserade lag. Några heta, andra hetare.

Skellefteå kategoriseras hetare, alltså?

– Ja, vi har pratat med varandra. Om väder, vind och lite annat. Men så är det, det är jävligt intressant med Skellefteå, sa Rockström tidigare.

Frögren har närmare 500 SHL-matcher på meritlistan och har dessutom 41 matcher i NHL på sitt cv. Han har 14 säsonger bakom sig i Färjestad och vunnit SM-guld med klubben.