Nyckeln bakom succén – Skellefteås KLM-kedja

”Jobbar prestigelöst för varandra”

Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN
Melker Karlsson och Joakim Lindström – två av tre komponenter i Skellefteås KLM-kedja.
HOCKEY

SKELLEFTEÅ. Tillsammans har de gjort otroliga 48 poäng i slutspelet.

KLM-kedjan dominerar när Skellefteå är på väg mot ett nytt SM-guld.

– Det är bra människor som jobbar prestigelöst för varandra, säger assisterande tränaren Bert Robertsson.

Den legendariska trojkan med Vladimir Krutov, Igor Larionov och Sergej Makarov fick namnet KLM-kedjan under Sovjets storhetstid på 80-talet.

Passande nog går det att göra samma kombination av efternamnen hos Skellefteåtrion Melker Karlsson, Joakim Lindström och Oscar Möller.

Skellefteås egen KLM-kedja har ett sanslöst facit i slutspelet. På 13 matcher har de tillsammans gjort hela 48 poäng.

– Jag tycker att vi gör mycket bra saker, inte bara om man tittar offensivt. Vi gör saker bra i egen zon också. Det är där allting börjar, säger Oscar Möller.

”Fantastiskt att spela med dem”

Förutom poängproduktionen släpper kedjan dessutom in väldigt få mål och Melker Karlsson har bara varit inne på ett baklängesmål i slutspelet i spel fem mot fem.

– Det är fantastiskt att spela med dem (Lindström och Möller). Båda är i bra form och båda jobbar stenhårt både framåt och bakåt och då funkar det ofta, säger Melker Karlsson.

FAKTA

BERT ROBERTSSON OM...

… Melker Karlsson

– En otrolig slitvarg. Gör kanske lite grann jobbet i det tysta, men vaskar fram mycket puckar och ser till att "Jocke" och Möller får möjligheten att vara väldigt offensiva. Tar ett otroligt ansvar samtidigt som han också har spets.

… Joakim Lindström

– En trollkonstnär vad det gäller att hantera pucken. Han kanske är den mest professionella hockeyspelare som jag har träffat på. Man har träffat på några som är extrema och han är där uppe. Noga med allt han gör på isen och kan bryta mönster på ett sätt som inte många kan i den här ligan.

… Oscar Möller

– Otrolig fart och ett otroligt avslut. Det är många motståndare som på något vis backar undan när han får sina lägen och måste hålla koll var han är på banan. Det är tre expeciellt duktiga killar på det viset. De skapar ytor åt varandra eftersom de är så giftiga alla tre.

(Matcher/mål+assist/poäng)

Joakim Lindström 13 6+12 18

Oscar Möller 13 5+13 18

Melker Karlsson 13 4+8 12

ARTIKELN HANDLAR OM