Efter SM-guldet – de kan lämna Skellefteå

...och de kan värvas av överlägsna mästarna

1 av 2
Ericsson, Bellemare och Lindström är tre spelare som det spekuleras i kan hamna i NHL.
HOCKEY

Skellefteå försvarade SM-guldet.

Till nästa säsong är det bara fyra spelare som inte har kontrakt – men framgången har gjort att flera spelare dragit till sig intresse från NHL.

Sportbladet har sammanställt listan över spelare som kan lämna guldlaget.

De har utgående kontrakt:

Bud Holloway, f

Har satt poängrekord i slutspelet och assistrekord i grundserien under sina tre år i Skellefteå. Den här säsongen har inte varit lika lyckad för kanadensaren och nu lämnar han med allra största sannolikhet. Planerar att spela tillsammans med kompisen Greg Scott, senast i Brynäs, och troligtvis blir det i KHL.

Jonas Frögren, b

Värvades från KHL inför säsongen och har gett tyngd till Skellefteås försvar. Enligt Sportbladets uppgifter blir det ingen fortsättning hos mästarna för backen. Ryktas till Leksand.

Stefan Steen, mv

Är klar för Växjö, enligt Smålandsposten. Enligt Sportbladets uppgifter lutar det åt att Johan Kallio tar platsen som tredjemålvakt bakom Markus Svensson och Erik Hanses.

Petter Emanuelsson, f

Fick sitt genombrott i slutspelet förra året och skrev på ett tvåårskontrakt med San Jose Sharks. Har varit utlånad från NHL-klubben, men dragits med skadebekymmer både i grundserien och slutspelet. Återstår att se vad Sharks säger om nästa säsong.

De kan också lämna:

Pierre-Edouard Bellemare, f

Gjorde sitt bästa slutspel i karriären och enligt Sportbladets uppgifter finns det konkret intresse från två-tre NHL-klubbar.

Joakim Lindström, f

SHL:s bäste spelare och vinnare av Guldhjälmen. Har öppnat för ett nytt försök i NHL, men då krävs rätt bud. Skrev på ett femårskontrakt, utan KHL-klausul, med Skellefteå i höstas.

Viktor Arvidsson, f

Trots stor succé i slutspelet förra säsongen nobbades Arvidsson återigen i NHL-draften. Har tagit ett till kliv den här säsongen och fått göra landslagsdebut. 21-åringen får nu en ny chans att bli draftad, då NHL:s kollektivavtal skrivits om.

Jimmie Ericsson, f,

Tackade nej till NHL inför förra säsongen för att ha bättre chans att ta en plats i OS. Där var Ericsson var förstecenter i finalen mot Kanada. Har haft en stark säsong och vann skytteligan i slutspelet. Nya anbud från Nordamerika nu?

Johan Alm, b

Bänkad i hela finalserien mot Luleå i fjol. Den här säsongen har Alm varit en av Skellefteås ledande backar och även fått chansen i landslaget. Enligt Expressen finns intresse från NHL för den odraftade 22-åringen.

Oscar Möller, f

Slutade trea i SHL:s skytteliga och har gjort ett otroligt slutspel i Skellefteås egen KLM-kedja. Det har fått ryktena om NHL att surra. Los Angeles Kings har rättigheterna till forwarden.

Tim Heed, b

Har kontrakt över nästa säsong, men stått utanför laget i princip hela slutspelet. Samtidigt har Skellefteå flera lovande juniorbackar.

De kan tillkomma:

Daniel Zaar, f

Slutade på andra plats Rögles poängliga. Flera SHL-klubbar jagar 19-åringen. Enligt NSD besökte han både Skellefteå och Luleå förra veckan.

Pär Lindholm, f

Gjort succé i det allsvenska sensationslaget Karlskrona. Enligt Kvällsposten är det klart att 22-åringen återvänder till Skellefteå.