Spelarna: Ni missar guldet i år

Hans Wallson: ”Men det är väl naturligt”

1 av 5
C Mores enkät: Spelarna om hur årets SHL kommer att bli
HOCKEY

Skellefteå är på väg att gå från SHL-dominant till årets flopp.

Ja i alla fall om man ska tro spelarna i C Mores stora spelarenkät där 23 procent dömer ut regerande mästarna.

– Det ger mycket energi, säger Hans Wallson till Sportbladet.

Foto: Foto: LASSE ALLARD
slutfirat Ska man tro spelarna i SHL så kommer Hans Wallson att få en jobbig säsong i år.

Gamla meriter imponerar inte på SHL-spelarna. Det står klart efter att man läst sammanställningen av C Mores stora spelarenkät med fyra spelare från alla lag i serien. När de ska peka ut årets flopp i SHL vänder majoriteten, 23 procent, blickarna mot dubbla svenska mästarna Skellefteå.

– Haha, jaså? Nej, men det är väl naturligt, det är bara att titta på listan över spelare som lämnat, säger Skellefteås tränare Hans Wallson när han får höra resultatet.

Tappat över 300 poäng

Ja, listan på spelarförlusten är närmast av historiska mått; Joakim Lindström, Jimmie Ericsson, Johan Alm, Oscar Möller och Bud Holloway är bara några namn som lämnat. Tillsammans stod de för över 300 poäng under fjolårets grundserie.

– Ja, men vi har kvar fantastiska spelare i gruppen och en hel del nya bra spelare in i laget.

Ger flopp­stämpeln tändvätska?

– Det är väl klart att om ingen tror på oss vill vi ju visa att vi är bra. Vi tycker att vi har ett bra hockeylag sen får folk runt omkring tycka vad de vill.

Ska man vänta sig ett ­lite ojämnare Skellefteå med alla nytillskott i truppen?

– Jobbar man med gruppdynamik så förstår man att det tar lite tid, det händer inte bara på en försäsong. Men det är vi införstådda med. Vi är inte naiva och tror att allt ska flyta på, vi är beredda på det i så fall.

”Väldigt jämnt i år”

Vem tror du floppar i år då?

– Jag tror inte någon floppar, jag tror det blir väldigt jämnt i år. Har vi flopp­stämpeln på oss så får vi visa att de andra har fel om oss.