Stjärnan stängs av efter otäcka smällen

Lindholm får tre matchers avstängning

HOCKEY

Pär Lindholms huvudtackling slog Frölundas Christian Bäckman medvetslös.

Nu stängs Skellefteåspelaren av tre matcher.

Det var i förra veckans match mellan Skellefteå och Frölunda som hemmalagets Pär Lindholm tacklade backen Christian Bäckman rejält. Frölundaspelaren föll till synes medvetslös rakt ner i isen och blev liggande orörlig.

– Det var så klart inte tänkt att skada honom. Jag tänkte sätta in en schyst tackling. Det var inte kul att se honom liggande där, sa Lindholm efter tacklingen.

Lindholm gick game misconduct för checking to the head. Straffet omvandlades sedan till match penalty och nu har straffet kommit.

Missar kvällens match

Lindholm stängs av tre matcher, varav en omvandlas till böter.

”Av utredningen i ärendet framgår att kraften i tacklingen riktades mot motspelarens huvud och att motspelaren blev skadad. Det rör sig därför om en tackling mot huvudet som regelmässigt ska bestraffas. Disciplinnämnden gör bedömningen att motspelaren inte hade en så låg position att det fråntar Pär Lindholm från ansvar”, skriver Disciplinnämnden i sitt utlåtande.

Lindholm missar därmed kvällens match i Champions Hockey League.

Bäckman fick föras till sjukhus med fixerad nacke. Där kunde läkarna konstatera att han klarat sig undan med en hjärnskakning.

– Jag mår ganska bra nu, jag är lite matt och omtöcknad. Men jag har inte direkt någon huvudvärk nu så jag får vara glad för det, sa han då.

ARTIKELN HANDLAR OM