Vilken vinkel!

Klubban alla snackar om gör succé i Skellefteå: ”Så jäkla risig är den. Märkligt”

1 av 3 | Foto: NILS-PETTER DUFVA
Hånade klubban gör succé.
HOCKEY

SKELLEFTEÅ. Två nya poäng mot Örebro.

Patrik Zackrisson gör succé – efter att ha blivit påtvingad SHL:s förmodligen mest hånade klubba.

– Den känns bra, det är jäkligt märkligt, säger Skellefteåforwarden.

Oskar Sundqvists nya klubba har varit en snackis i Skellefteå i vinter. Efter derbysegern mot Luleå i oktober berättade forwarden om hur han blivit hånad för formen på bladet, både i Pittsburgh Penguins och sedan han kom tillbaka till Skellefteå.

– Ingen i laget gillar den i alla fall. Sedan var det några­ spelare i Brynäs som ­(Daniel) Widing pratat med som undrade vad fan jag hade för ­vinkel. Det kommer från alla håll och kanter just nu, sa Sundqvist och konstaterade:

– Det är bara de andra som inte testat den och dömer ut den för tidigt.

Extra tjock häl

Och Sundqvist har faktiskt fått rätt. Numera är han inte ensam i Skellefteå med klubban.

– Jag har sågat den hela säsongen. Jag tycker att den är så jäkla risig. Jag blev tvingad att prova den under landslagsuppehållet (i november) och sedan har jag kört med den. Den funkar ju hyfsat i alla fall, säger Patrik Zackrisson.

Bevisligen gör den det. Sedan bytet till Sundqvists klubba, som har en extra tjock häl, har Zackrisson nästan snittat en poäng per match.

– Som center blir det mycket backhand på klubban och det är ganska skönt att kunna använda den i passningsmottagningar i mittzon. Den känns bra, det är jäkligt märkligt.

”Studsar rätt”

Sedan tre matcher tillbaka ingår 27-åringen i en ny superkedja med Janne Pesonen och Kirill Kabanov. Trion har totalt gjort elva poäng tillsammans. Själv stod Zackrisson för två assist mot Örebro.

– Jag känner mig pigg och fräsch. Sedan har jag haft lite flyt också. Det studsar lite rätt. Och jag har lirat med Janne nu på slutet. Han är jäkligt het så jag försöker rida på hans våg så gott det går, säger Patrik Zackrisson.

FAKTA

Zackrissons statistik

(matcher, mål, assist=poäng)

Med Sundqvists klubba: 24, 6, 16=22.

Med sin egen klubba: 18, 3, 3=6.

ARTIKELN HANDLAR OM