Skellefteåforwarden kan avsluta säsongen i Pittsburgh Penguins

”Har tre till fem dagar på mig att åka över”

Oscar Sundqvist
HOCKEY

SKELLEFTEÅ. Först SM-final med Skellefteå.

Sedan kan Oskar Sundqvists säsong avslutas med Stanley Cup-spel med superstjärnorna Sidney Crosby och Jevgenij Malkin.

– Efter vår sista match har jag tre till fem dagar på mig att åka över, säger Skellefteåforwarden som är utlånad av Pittsburgh Penguins.

Säsongen inleddes i Nordamerika där Sundqvist efter träningscampen var nära att ta en plats i Pittsburgh Penguins. Men det slutade med en utlåning till Skellefteå där 21-årige Sundqvist varit en av lagets ledande forwards.

Skellefteå inledde SM-finalen med förlust mot Växjö, men Sundqvist har goda förhoppningar om att de regerande mästarna ska klara av att vända tillbaka.

– Vi måste driva upp tempot ännu högre. Tycker vi drog ner på farten trots att det är vi som styrde tempot. Sedan hamnar vi för mycket på utsidan. Vi måste komma in framför målet och göra det med fart. Inte stå still och brottas.

”Känns kul”

Det är redan klart att Sundqvist åker tillbaka till Nordamerika så fort Skellefteås säsong är över. Både Pittsburgh och farmarlaget Wilkes-Barre/Scranton är i slutspel och klubben vill ha över Sundqvist så fort som möjligt:

– Ja, jag har tre–fem dagar på mig efter vår sista match, så är det sagt i alla fall, säger Sundqvist som ser fram mot att förlänga säsongen:

– Det känns kul, det är aldrig fel med en förlängd hockeysäsong. Lite pirrigt och någonting nytt.

Var han kommer att spela är fortfarande oklart, men det lutar åt Calder Cup med Wilkes-Barre:

– Det mesta talar för att jag börjar i AHL-slutspelet, men det kanske kan bli några träningar och så med Pittsburgh. Man vet aldrig vad som kan hända efter det, säger han.