Skellefteå rasande efter situationerna

SM-finalen hettade till rejält

1 av 3
HOCKEY

Skellefteå rasade över att Noah Welch slapp matchstraff efter tacklingen på Axel Holmström.

Då läxade domaren Patrik Sjöberg upp tränaren Hans Wallson.

– Så pass proffsiga hoppas jag att du tror att vi är också, annars blir jag besviken på dig, sa domaren.

Det är bortalagen som fortsätter att ta ledningen i finalserien. I Skellefteå Kraft Arena var det Tuomas Kiiskinen som satte 1–0 för Växjö i den första perioden. I mitten av andra ökade Robert Rosén på till 2–0. Skellefteå ville att målet skulle dömas bort för spelare i målgården, så blev det inte.

– Jeff Tambellini kommer in i målgården, men han stör inte målvakten så det ska absolut inte dömas bort, säger C Mores expert Sanny Lindström.

”Enligt regelboken”

Efter målet hettade till rejält när Noah Welch tacklade Axel Holmström i ansiktet. Skellefteå ville ha matchstraff, men domaren Patrik Sjöberg delade ut en 2+10-utvisning för checking to the head. Vilket domaren sedan motiverade för en Skellefteåtränaren Hans Wallson.

– Det är inte per automatik game för checking to the head. Vi har bedömt att det är 2+10, besviken får du stå för. Jag har inte en jävla aning, vi lägger ingen värdering om det är en återfallsförbrytare eller inte så pass proffsiga hoppas jag att du tror att vi är också, annars blir jag besviken på dig, sa Sjöberg.

Skellefteåspelarna hade en annan uppfattning om situationen och var upprörda.

– Solkar "femma", tycker jag. Jag tycker att den enbart tar i huvudet, säger Skellefteås Oskar Sundqvist som efter tacklingen gav sig på Welch.

– Jag ser att en av våra spelare får en huvudtackling, det är inte så att jag blir glad över det. Jag måste stå upp för Axel och visa Welch att det inte är okej, säger han.

Holmström gick ut i omklädningsrummet efter situationen, men kunde sedan komma tillbaka.

Växjö vann matchen med 4–2.