Skellefteå värvar back

Landslagsmeriterade Alexander Urbom är klar

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

Skellefteå förstärker truppen.

Landslagsmeriterade backen Alexander Urbom, senast i KHL, har skrivit på ett treårskontrakt:

– Det ska bli intressant att följa hans resa här hos oss,, säger general manager Lars Johansson.

Rankning: De har värvat bäst i SHL.

Övergången har ryktats vara på gång ett tag, och Norran var först att avslöja intresset. Nu kan Sportbladet berätta att Alexander Urbom, 24, är överens om ett kontrakt över tre år. Den djurgårdsfostrade backen återvände till Europa inför förra säsongen efter fem år i Nordamerika, mestadels i New Jerseys organisation.

Efter bara ett år med KHL-laget Severstal valde klubben att bryta kontraktet och sedan dess har Urbom varit på marknaden. Och nu är det klart att det blir SHL och Skellefteå.

Enligt Sportbladets uppgifter är parterna överens och det enda som återstår är att alla papper ska bli klara innan övergången offentliggörs.

– Vi ligger nära varandra, det kan jag bekräfta, och jag blir förvånad om det inte blir att han spelar för oss, säger general manager Lars Johansson till Sportbladet och fortsätter:

– Vi har många spelskickliga backar men inte riktigt en sån spelartyp som Urbom.

”Ett naturligt val”

Skellefteå har inlett säsongen med tre raka förluster.

Nu har även Skellefteå gått ut och bekräftat värvningen av Alexander Urbom:

– Han är fortfarande ung och har stor utvecklingspotential, det ska bli intressant att följa hans resa här hos oss, säger Lars Johansson.

Alexander Urbom:

– Det var ett naturligt val. Jag ville få lite kontinuitet i spelet, och Skellefteå AIK Hockey har ett bra rykte om sig att vilja utveckla spelare. Och dessutom vill jag ta SM-guld, säger 24-åringen till klubbens hemsida.

FAKTA

Det har hänt i Skellefteå:

Spelare in: Mattias Ritola, f, (Leksand), Jimmie Ericsson, f ( SKA St. Petersburg), Terry Broadhurst, f, (Chicago Wolves), Alexander Urbom, b, (Severstal).

Spelare ut: Nick Sörensen, f, (Linköping), Erik Andersson, b, (Malmö), Daniel Widing, f (Grizzly Adams Wolfsburg), Axel Holmström, f (Detroit – lånas troligen ut till Skellefteå 2015-2016), Martin Sevc, b, (Bili Tygri Liberec).