Skellefteås talang: ”Det är för dåligt”

1 av 2
HOCKEY

GÖTEBORG. Tolv insläppta mål på två matcher.

Frölunda är ingen favoritmotståndare för Skellefteå.

– Det är för dåligt. Ska vi vinna här så kan vi inte släppa in sex mål per match, det förstår ju vilken person som helst, säger Axel Holmström, 19.

Foto: TT
Axel Holmström och målvakt Erik Hanses deppar.

Den långa segersviten bröts, serieledningen förlorades och för andra matchen i rad i Göteborg fick Skellefteå släppa in sex mål.

– Det blev ett riktigt antiklimax. Jag tycker att 3-6 inte speglar matchbilden riktigt. Men de får två frilägen, det är någon studs på vår spelare, ett mål i boxplay och två i powerplay. Det är tungt att vinna i Göteborg om det händer. Frölunda är väldigt effektiva, säger Axel Holmström.

Skellefteå låg under med 0-4 och 1-5, men var ändå nära på slutet att krypa närmare (Adam Pettersson nära att göra 4-5 med två minuter kvar).

”Får se och lära”

I stället blev det ytterligare en storförlust i Scandinavium.

– Men det känns som att vi har bra lägen, men vi måste attackera lite hårdare än vad vi gör. Och så förlorade special team-matchen också. Vi gör inget mål på fyra powerplay, de gör två på två, och ett i boxplay. Vi måste vara mer effektiva där. Men vi har två hemmamatcher kvar mot Frölunda, vi får kolla på den här matchen och lära oss inför de mötena.