Rasar: Brandtalet gick ut till tv-publiken

Wallson besviken på tv-kanalen: Ett övertramp

1 av 2
HOCKEY

SKELLEFTEÅ. Hans Wallsons brandtal i omklädningsrummet läckte ut i direktsändning.

Något som fick Skellefteåtränaren att rasa:

– Det är ett övertramp och jag är besviken, säger Wallson.

TV-kanalen C More har under hela säsongen sänt ut vissa saker som SHL-tränarna har sagt i omklädningsrummet i periodpauserna. Det gjorde man även i den första kvartsfinalen mellan Skellefteå och HV 71.

Inför den tredje perioden eldade Wallson på spelarna:

”Det är vi mot hela jävla världen, nu kör vi!”, sa han.

Och det gick ut i C Mores sändning:

– Det var inte meningen att ni skulle höra det, men nu har ni tydligen gjort det, säger Wallson.

Är det så du känner, att det är Skellefteå mot hela jävla världen?

– Nej, nej, men det var så jag kände just då, lite med tanke på hur det såg ut på isen. I övrigt vill jag inte kommentera det mer.

Måste kunna prata fritt

Att hans ord gick ut i direktsändning var Wallson inte alls nöjd med.

– Vi har fått information att inget sånt här ska komma ut, jag blir lite besviken faktiskt att de släpper ut sånt här. Det hör inte till. Vi måste kunna prata öppet och fritt om saker. Du vet att det är mycket känslor och det händer saker under matcherna, men det måste få stanna kvar i omklädningsrummet. Sedan förstår jag att folk är intresserade vad som händer men vi måste få vara oss själva, säger Wallson

Överväger att gå vidare

Känns det som ett övertramp?

– Ja, det tycker jag faktiskt och det står jag för. Förhoppningsvis var det sista gången. De (C More) har skött det fantastiskt bra under säsongen, det har aldrig varit något bekymmer. Sedan förstår jag att det vill driva upp saker i ett slutspel, det kan jag köpa, men de måste välja situationerna. Vi får alla lära oss av det här. Jag får kanske uttrycka mig på ett annat sätt eftersom mikrofonerna tydligen är på.

Kommer ni gå vidare med det här?

– Vår pressansvarige (Anna Hägglund) går igenom allt och förmodligen kommer Anna kontakta C More. Vi har fått var manual om vad som ska ut och vad som inte ska gå ut, säger Wallson