SSK-back mystiskt fotskadad

HOCKEY

Topi Jaakolas mystiska skada förbryllar Södertälje.

En inflammerad fotled har slagit ut den finländske backen.

– Vi blir inte riktigt kloka på det här, säger klubbens läkare Björn Waldebäck.

Topi Jaakola.

Nyförvärvet från Kärpät har haft bekymmer med en svullen fotled sedan en tid tillbaka. Ingen vet egentligen orsaken till varför problemen började.

Södertälje har tidigare valt att mörka vilken typ av skada Jaakola har, men enligt Björn Waldebäck handlar det med största sannolikhet om en inflammation i fotleden.

– Han har inte haft något sår på foten, och vi har röntgat utan att hitta något fel. Troligen rör det sig om en reaktion av något slag, säger Björn Waldebäck.

Svullnade upp igen

– Det kan vara ett fästingsbett, men vår arbetshypotes är att den luftvägsinfektion som Topi hade tidigare i höstas var den utlösande faktorn.

För att få ner svullnaden har 24-åriga Jaakola ätit antiinflammatoriska tabletter. När han slutade kom problemen tillbaka direkt. Efter lördagens match mot Modo svullnade foten upp på nytt, samtidigt som Jaakola drabbades av feber.

Han tvingades avstå mötet med HV 71 i tisdags och spelar definitivt inte mot Linköping i dag. När finländaren kan vara tillbaka är i dagsläget ett stort frågetecken.