”Vrålade tillbaka så gott jag kunde”

SSK-tränaren Peter Popovic rasande på ”slipshuliganerna” i Jönköping

HOCKEY

JÖNKÖPING. Slipshuliganerna i Kinnarps Arena är tillbaka. I går retade man gallfeber på Södertäljes tränare Peter Popovic.

– Jag är en känslomänniska så jag vrålade tillbaka så gott jag kunde. Men man kan ju inte börja slåss med någon i publiken, där går gränsen, säger Peter Popovic.

Foto: Foto: BILDBYRÅN
BRÅK – med publiken En utvisning i sudden death fick det att brista för Peter Popovic. Samtidigt hånades han av HV-publiken.

Personerna som sitter ovanför motståndarlagets avbytarbås i Kinnarps Arena är ökända i hockeysverige och i mötet mellan HV 71 och Södertälje var de i farten igen. När Topi Jaakola blev utvisad för hakning i förlängningen brast det för Peter Popovic. I ilska och frustration över domare Thomas Forsströms beslut kastade han in två vattenflaskor på isen och sen bröt helvetet loss.

Bad om ursäkt

– Jag blev upprörd helt enkelt men jag siktade definitivt inte mot domaren. Det var inte så genomtänkt av mig och jag har bett om ursäkt för mitt agerande, säger SSK-tränaren.

Med en man mer på isen avgjorde Björn Melin matchen med ett vackert slagskott och det gjorde förstås att skadeglädjen hos slipshuliganerna blev total medan det i SSK-båset var rejält upprörda känslor.

’Måste få visa känslor’

– Det var mycket frustration. Precis före målet tycker jag att Pasi Puistola hakar Daniel Josefsson. Ingen utvisning där och i stället avgör de (HV 71) matchen och då måste man få visa lite känslor, säger Popovic.

Trots incidenterna i slutet av matchen var Popovc riktigt nöjd med att SSK till slut fick med sig en poäng från Jönköping.

– Vi hämtar upp ett tremålsunderläge. Jag är jävligt stolt över grabbarna. Det är så här vi ska spela. Vi ska inte fundera så mycket. Vi ska bara gå ut och köra.

ARTIKELN HANDLAR OM