SSK blåser Modo på succébacken

Finska stjärnan klar för Södertälje

HOCKEY

Södertälje vann budgivningen mot Modo och har gjort klart med finska Ilves succéback Markus Seikola, kan Sportbladet avslöja.

Den målfarliga 27-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt med kvalseriesegraren.

Foto: BILDBYRÅN
Markus Seikola i Frölunda-tröjan. Nu hamnar han i elitserien igen.

Seikola är en av Finlands bästa offensiva backar och har vunnit målligan för backar två år i rad (18 mål förra säsongen, 17 i vinter). Under de två senaste säsongerna har det totalt blivit 84 poäng på 105 matcher och Seikola har även utsetts till ligans bästa back.

27-åringen stod under kontrakt med Ilves även nästa år men hade en klausul som gjorde att han kan bryta avtalet i förtid.

Förflutet i Frölunda

Den har finländaren ny utnyttjat och skrivit på ett tvåårskontrakt med Södertälje. Kvalseriesegraren vann en budgivning mot Modo men även Luleå ska ha visat intresse för backen.

Seikola har tidigare gjort en sejour i Frölunda under åren 2006-2007. Tillbaka i Finland har den målfarliga backen sedan övertygat stort och nu ger han alltså elitserien en ny chans.

Södertälje bekräftade senare under dagen värvningen på sin hemsida.

– Det är givetvis väldigt skönt att en viktig pusselbit inför kommande säsong är klar, vi hade under säsongen brister i vårt powerplayspel och kände att vi behövde förstärka truppen med en rörlig, spelskicklig back med ett bra skott. Markus uppfyller alla de kriterierna. Vi gillar även att han inte tvekar att använda kroppen i närkampsspelet, säger tärnaren Peter Larsson.