Ny SSK-förlust och klubben vill ha TVÅ nyförvärv: ”En defensiv spelare”

HOCKEY

JÖNKÖPING. Ännu en förlust, trots två starka perioder.

Nu hoppas Södertälje att två nyförvärv ska rädda laget.

– Det är ingen fara på taket alls, säger ordföranden Jan Bergman.

Foto: SCANPIX
Rörigt framför SSK-målet.

Jumbon hade 1–1 mot serieledarna HV 71 på bortais efter två perioder. Och SSK hade flera chanser att ta ledningen, men i tredje kroknade laget.

– Vi lyckades med matchplanen i två perioder, men sedan är vi inte tillräckligt aggressiva. Vi hade behövt en 2–1-ledning, säger tränaren Peter Popovic efter 1–4-förlusten.

Södertälje ligger alltså sist i tabellen och är hårt pressat. Det sistnämnda håller inte ordföranden Jan Bergman med om.

”Blir ett lyft för oss”

– Tyvärr är vi rätt så luttrade av att ligga där nere. Men vi har bra känning och det är fem lag som ligger inom elva-tolv poäng. Det är långt kvar och ingen fara på taket alls, säger han.

På lördag väntas poängmaskinen Yanick Lehoux göra debut.

– Han kommer att bli ett lyft för oss. Han ger alla våra forwards en skjuts, säger Bergman, som är på jakt efter ännu ett nyförvärv.

– Det behöver inte vara en back, men det ska vara en defensiv spelare som kan tillföra något väsentligt. Tyvärr är det ont om bra spelare på marknaden. Men får vi in någon till, plus att Lehoux börjar producera och de andra höjer sig så är jag övertygad om att vi grejar det här.

ARTIKELN HANDLAR OM