Målkaoset kan kosta 40 milj

SSK rasande: ”Det suger hela skiten”

HOCKEY

Gävle. Här är domslutet som kan kosta Södertälje 40 miljoner. Ett Brynäsmål som Södertälje var fullständigt galna över efter matchen.

– Vilket mål? En av domarna sa att han inte trodde att pucken var inne, säger SSK-tränaren Peter Popovic.

Foto: SCANPIX
2–0 blev 1–1 Pontus Sjögren hade svårt att acceptera domarens beslut att godkänna Sebastian Lauritzens mål.

Södertälje fick en smakstart med en ledning efter fyra minuter. En ledning som drygades ut med 2–0 i inledningen av andra på ett friläge av Patrik Carlsson. Trodde alla.

Men en och en halv minut tidigare hade Brynäs Sebastian Lauritzen skjutit i ribban. Ett skott som Wolmer Edqvist bestämde sig för att videogranska. Måldomaren bedömde den inne och då stryks SSK:s mål. Efter massiva protester från Södertälje tas det ovanliga beslutet att granska målet igen. Kaoset var totalt.

Kostsamt mål

– Sjöqvist sa att han tyckte att pucken inte var inne. Jag ifrågasätter fortfarande om den pucken verkligen var inne. De är ute och cyklar. Det suger hela skiten, säger en upprörd Peter Popovic.

Målet kan bli mycket kostsamt för Södertälje som vid en vinst hade fått med sig tre superviktiga poäng. Nu ligger laget sist och riskerar elitserieplatsen när två omgångar återstår.

Ute på isen

Hockeyligans bidrag till lagen är 22 miljoner kronor och färre sponsor- och biljettintäkter räknas till 18 miljoner om laget skulle spela i allsvenskan i stället. Peter Popovic var mycket upprörd och klev dessutom ut på isen under tumultet, något som borde renderat i matchstraff.

– Ja vad fan skulle jag göra, jag var så förbannad och ville ha deras uppmärksamhet, säger Peter Popovic.

Domarna får inte uttala sig efter matcherna men någon anmälan om Popovic agerande är inte aktuellt.

– Nej, domarna har ingen avsikt att föra den händelsen vidare. Och vad det gäller pucken som de tog målkamera på så litar de helt på videodomarens bedömning och där finns inget mer att göra. Det blir alltid en massa synpunkter och mycket känslor när det är så här mycket som står på spel. Då är det bra att det finns tekniska hjälpmedel, säger matchens supervisor Kjell Lind som hade kontakt med domarna efter matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM