Videll kan lämna för rysk storklubb

HOCKEY

Efter succén mot Timrå – nu talar allt för att Linus Videll, 25, lämnar Södertälje och elitserien.

Enligt vad Sportbladet erfar uppvaktas han hårt av ryska storklubben Metallurg Magnitogorsk.

– Jag vet att några ryska lag är intresserade, säger Videll.

Foto: BILDBYRÅN
På väg till Ryssland?

Linus Videll gör sin poängmässigt bästa säsong i elitserien. Han toppar överlägset lagets interna poängliga med 42 poäng på 51 matcher.

Efter förra säsongen blev Södertälje av med sin stora fixstjärna Linus Klasen. Nu är risken stor att även Videll är förlorad.

Enligt uppgifter till Sportbladet har flera KHL-klubbar visat stort intresse för den aviga forwarden. De ryska klubbarna har under säsongen varit på plats och scoutat Videll.

”Vill till utlandet”

Enligt Sportbladets uppgifter är det storklubben Metallurg Magnitogorsk som ska vara det hetaste alternativet.

Magnitogorsk, som tränas av finländaren Kari Heikkilä, slutade fyra i sin division och är på väg till kvartsfinal i det ryska slutspelet.

Men Videll förnekar att det finns ett färdigt kontraktsförslag.

– Det är något lag som har sagt att det är intresserad, men därifrån till ett färdigt kontrakt är det en bit, säger han.

Däremot gör han ingen hemlighet av att han siktar på att spela utomlands nästa säsong.

– Det är till utlandet jag vill. Jag vill ta ett steg till och utvecklas som hockeyspelare.

Vad lockar mest, spel i KHL eller NHL?

– NHL, det är ändå världens bästa liga, men jag tror inte att agenten har hört något därifrån så chansen kanske inte är så stor.

Mycket hänger på om Videll kan spela till sig en plats i VM-laget. I går mot Timrå försämrade han definitivt inte sina möjligheter. Inför ögonen på Tre Kronors team manager Johan Garpenlöv var Videll inblandad i fyra av Södertäljes fem mål.

– Klart det hade varit kul med Tre Kronor, men jag har inte varit med någonting under säsongen och skulle jag bli uttagen är det bara en bonus, säger han.