Förstemålvakten vilas i ödesmatchen

...men Johan Davidsson ger glädjebesked: ”Ingen fara”

HOCKEY

Bottenlagen slåss för sin överlevnad.

Då väljer HV71 att låta förstemålvakten Daniel Larsson vila i mötet med Södertälje.

– Vi gör det som är bäst för vårt lag, säger assisterande tränaren Thomas Ljungberg.

Samtidigt ger Johan Davidsson ett glädjebesked – även om han är tveksam till spel i morgon.

I morgon spelas den sista matchen av elitseriens grundserieomgång och det står enormt mycket på spel – framför allt i bottenstriden. Fem lag är inblandade varav alla utom Timrå har chansen att nå den sista slutspelsplatsen.

Södertälje möter HV71 i en match som – precis som många andra – kan bli avgörande för vilka som hamnar i kvalserien – och vilka som nyper den sista slutspelsbiljetten. Då väljer HV att ställa Andreas Andersson, som stått nio matcher denna säsong, i målet medan förstemålvakten Daniel Larsson får vila.

”Skönt få rensa huvudet”

– ”Ante” har gjort det bra, han stod för någon match sedan och gjorde det riktigt bra då. Det känns lagom att han får spela en match innan slutspelet så får vi se hur vi gör sen, säger Thomas Ljungbergh.

– Daniel har gjort det bra hela tiden så det kan vara skönt för honom att få släppa och rensa huvudet lite inför slutspelet. Vi tyckte det var dags för Ante att få chansen och att Daniel får vila och lite chans till återhämtning innan slutspelet.

Vad tror du de andra bottenlagen tycker om att ni bänkar förstemålvakten?

– Det har vi inte funderat på, vi funderar i vårt lag över vad som är bäst för vårt lag och upplägg. Vi har fullt förtroende för att Ante gör en bra match och vill få igång så många som möjligt inför slutspelet. Vi åker upp med ingenting annat än att vi ska ha en vinst i morgon, det kan de vara lugna för.

Samtidigt har HV chansen att vinna serien. Vinner man mot Södertälje, samtidigt som Skellefteå AIK förlorar mot Linköping, är segern säkrad.

– Vi vill vinna varje match vi spelar, det är så vi tänker och imorrn är det sista dagen. Vi ska göra allt för att vinna den sen får vi se hur långt det räcker. Det vore fantastiskt om vi lyckades vinna serien i år igen.

Davidsson: ”Spelar definitivt slutspel”

Johan Davidsson spelade i går sin andra match efter lång skadefrånvaro. Då tvingades han kliva av efter att ha slagit upp skadan

– Det är frustrerande helt klart. Jag hade velat spela de här tre matcherna men nu är det ju bara att hoppas att den mirakulösa sömnen ska hjälpa till, sa Davidsson efter matchen på frågan om hur det kändes inför slutspelet.

Men nu är det positivare tongångar hos kaptenen.

– Jag kommer definitivt spela i ett slutspel, men jag kan inte gen något besked exakt när jag är tillbaka. Jag tror jag spelar från start men sen hur länge det håller, det återstår att se, säger han till Sportbladet.

– I går kände jag av det lite grann och då tyckte jag det var lika bra att backa och vara lite förståndig när det finns utrymme för det.

Finns det utrymme för det i morgon?

– Det är inte bestämt än men det lutar åt det. Det ser ut så (som att han vilar), men vi får se.