Sportchefen kritisk till SSK-stjärnorna

”Behöver få ut mer”

HOCKEY

Fem raka förluster och en jumobplats i tabellen.

Nu vill Södertäljes sportchef ha ut mer av lagets profilspelare.

– Vi behöver få ut mer framför allt kanske av Martin Chabada, Joakim Eriksson, Markus Seikola och kanske Linus Videll, säger Per Nygårds till lt.se.

Foto: BILDBYRÅN

Södertälje har gjort fler mål än fyran Linköping men ligger ändå sist i elitserien. Sportchefen Per Nygårds säger att inga tunga nyförvärv är på gång in för att rädda laget ur krisen utan sätter istället press på befintliga stjärnor.

– Vi måste framför allt jobba vidare och göra det hårdare, skickligare och bättre med de spelare och de ledare vi har i dag. Det är ingen superkedja på väg in, vi behöver få ut mer framför allt kanske av Martin Chabada, Joakim Eriksson, Markus Seikola och kanske Linus Videll. Sedan jobbar jag kontinuerligt med att försöka hitta en spelare som kan förstärka laget, säger Nygårds till lt.se.

Vägrar skylla på skador

Sportchefen vill inte heller skylla prestationen på några skadebekymmer.

– Man kan inte vara okänslig för skadeläget i laget, men min uppfattning just nu är att vi inte har någon långtidsskada, förutom Pakas (centern Petri Pakaslahti). Mot HV 71 saknade vi fem spelare, två av dem var sjuka och bör rimligen vara spelklara på tisdag. Joakim Eriksson ska vara på is imorgon (läs i dag) och Robban Carlsson är fortfarande lite osäker.

ARTIKELN HANDLAR OM