Södertäljes stjärna fast för rattfylla

”Jag är så oerhört ångerfull”

HOCKEY

Södertälje skriver i ett pressmeddelande att målvakten Riku Helenius åkt fast för rattfylla.

Finländaren stoppades på torsdagsmorgonen av polis med 0,3 promille alkohol i blodet.

– Jag är så oerhört ångerfull och även om detta beteende inte på något sätt går att ursäkta vill jag be mina lagkamrater, klubben och alla andra berörda så hemskt mycket om förlåtelse, säger Helenius.

Södertäljes spelare hade i går en gemensam middag till klockan 22 på kvällen. Klubben skriver i ett pressmeddelande att det under middagen ”betonades att det var träning på torsdag morgon och med en uppmaning om att det skulle vara en lugn men trevlig kväll.”

”Tar ansvar för det jag gjort”

Men målvakten Riku Helenius fortsatte utekvällen efter middagen. På morgonen efter stoppades finländaren i sin bil av polis med 0,3 promille alkohol i blodet.

– Jag är så oerhört ångerfull och även om detta beteende inte på något sätt går att ursäkta vill jag be mina lagkamrater, klubben och alla andra berörda så hemskt mycket om förlåtelse. Samtidigt tar jag ansvar för det jag gjort och respekterar de följder som följer av mitt handlande, säger Riku Helenius.

Kan straffas av klubben

Södertälje fördömer beteendet kraftfullt i pressmeddelandet.

– SSK har en policy och överenskommelse med alla spelare om att alkohol och idrott inte hör ihop. Denna policy är central och oerhört viktig för klubben bland annat eftersom spelarna är viktiga föredömen och företrädare för SSK. Riku har brutit vår överenskommelse och svikit vårt förtroende men ännu värre är att han utsatt andra och sig själv för fara genom att köra bil med 0,3 promille i blodet. Det är oacceptabelt och omdömeslöst, säger klubbdirektören Stefan Jonsson.

Helenius har nu fått ledigt några dagar samtidigt som SSK satt igång en utredning. Klubben utesluter inte att 22-åringen kan komma att straffas av klubben.

ARTIKELN HANDLAR OM