”SSK kommer att stötta Riku helhjärtat”

SSK-målvakten körde rattfull – blir inte bestraffad

HOCKEY

Södertäljes målvakt Riku Helenius åkte fast för rattfylla tidigare i veckan och riskerade att sparkas från laget.

Men i dag kom SSK med beskedet att Helenius klarar sig utan bestraffning.

– Vi spelare stödjer Riku helhjärtat, säger lagkaptenen Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

Det var på väg till torsdagens träning som Riku Helenius, 22, stoppades av polisen med 0,3 promille i blodet.

Han hade dagen innan varit på lagmiddag vid 22-tiden. Det ”betonades att det var träning på torsdag morgon och med en uppmaning om att det skulle vara en lugn men trevlig kväll.”

”Ångerfull”

Men Helenius fortsatte att festa efter middagen.

– Jag är så oerhört ångerfull och även om detta beteende inte på något sätt går att ursäkta vill jag be mina lagkamrater, klubben och alla andra berörda så hemskt mycket om förlåtelse. Samtidigt tar jag ansvar för det jag gjort och respekterar de följder som följer av mitt handlande, sade Riku Helenius i ett pressmeddelande.

– Det är två sidor av myntet. Vi känner oss fruktansvärt svikna och Riku har uppträtt fullständigt oacceptabelt. Samtidigt har vi en anställd som är helt knäckt. Det här är en personlig tragedi för honom och han är en spillra just nu, sade SSK:s ordförande Stefan Jonsson.

”En bra lagkamrat”

I dag lade klubben ut på sin hemsida att de kommer att stötta Helenius som kommer att vara tillbaka i träning på söndag tillsammans med resten av laget.

– Vi spelare stödjer Riku helhjärtat. Riku är en mycket bra lagkamrat som vi vill hjälpa och stötta i den tuffa tid som han nu går igenom, det är så en riktig hockeyfamilj ställer upp, säger Joakim Eriksson, SSK:s lagkapten.

– Föreningen är helt enig, vi ska gå vidare tillsammans . Den sympati och det stöd som spelare, ledare och andra i föreningen visat Riku under dessa dagar gör mig rörd. Riku är en väldigt bra person, han är en ung kille som gjort ett stort misstag, säger Stefan Jonsson.

”Gå stärkta ur det som hänt”

– Klubben har varit tydlig med att det Riku har gjort är helt oacceptabelt. Vi har tyckt att vi är en förening med tydliga och starka värderingar, men vi blir naturligtvis självkritiska efter det inträffade. Vi kommer ta lärdom av det som hänt och se hur vi kan bli ännu tydligare. Vi är också en förening som tar hand om varandra, vi ska stötta Riku Helenius och vi ska tillsammans gå stärkta ur det som hänt, avslutar han.

ARTIKELN HANDLAR OM