Fjärde debuten – på drygt ett år

Mathias Månsson: Det är
självklart inte det optimala

HOCKEY

Det sägs ofta att kontinuitet är något som eftersträvas.

Mathias Månsson är raka motsatsen till det.

I kväll debuterar han för sin fjärde klubb – på bara ett drygt år.

– Det är självklart inte det optimala, erkänner han.

Foto: BILDBYRÅN
FLYTTKARL Mathias Månsson flyttade från Skellefteå till Rögle förra säsongen. Säsongen 2010-11 startade han i finska Kalpa, men efter 18 matcher lämnade han laget. I kväll debuterar han i Södertälje, hans fjärde klubb på drygt ett år, i derbyt mot AIK.

Att representera fyra klubbar i hockeylivet är inget som är speciellt ovanligt. Det är snarare helt normalt i dagens ishockeyverklighet.

Men att spela för fyra olika lag inom loppet av 13 månader är inte speciellt vanligt. Det är i stället något som inte händer speciellt ofta.

”Känns bra”

Men det är exakt det som Mathias Månsson, 29, har gjort. I kväll gör han debut för Södertälje SK, vilket blir hans fjärde klubb på ett drygt år.

– Det känns riktigt bra. Jag ser verkligen fram emot det, säger Månsson.

Månsson inledde förra säsongen i Skellefteå, men fick sparken en dryg månad in på elitserien. Han skrev sedan på för Rögle, men när de åkte ur elitserien blev det en flytt för Månsson. Han skrev i stället på för finska Kalpa, men sejouren där blev kort. För ett par veckor sedan lämnade han Kalpa efter bara 18 matcher. Hans facit i laget stannade på föga imponerande ett mål och tre assist.

Trots det ångrar Månsson inte sin flytt österut.

– Det hade självklart kunnat gå bättre. Men jag ångrar inte tiden där alls. Jag hade en bra tid personligen, det var jävligt bra där borta, säger han.

Tänker stanna

Däremot erkänner han att det inte är det mest önskvärda att byta klubb så ofta som han har gjort.

– Det är självklart inte de optimala förutsättningarna, säger han, men lägger snabbt till:

– Men jag ser egentligen inga konstigheter i det. Det är ju inte som förut att man spelar i ett enda lag i hela karriären. Det är så här det ser ut i hockeyvärlden nu för tiden.

Men ändå... Fyra klubbar på ett år är ju väldigt mycket?

– Jo, det kanske det är. Men jag kan bara åka in och köra och göra mitt bästa. Man kan inte fundera så mycket. Det är bara full fart som gäller nu. Nu ska jag vara här resten av den här säsongen och nästa säsong. Det känns skitbra.

Månsson har fått ett rykte om sig om att vara något av en strulpelle, vilket har stärkts det senaste året med de många klubbytena.

Känner du att du har mycket att bevisa mot alla tvivlare?

– Du, jag känner att det där inte är något som jag måste kommentera över huvud taget. Nu är det bara Södertälje som gäller.

Redo för derbyt

I kväll spelar han med största sannolikhet tillsammans med Patrik Carlsson och Ryan Lasch när

Södertälje möter AIK på Hovet.

– Det är två otroligt bra spelare så det är inte speciellt svårt att spela med dem. Det ska bli riktigt roligt.

ARTIKELN HANDLAR OM