Revanschen

Hjälten körde vilse – sen
avgjorde han krismötet

HOCKEY

Vilse och bötfälld före matchen – men när Mathias Månsson väl fått på sig skridskorna lät succén inte vänta på sig. Tre mål och rinkens kung blev resultatet i Månssons hemmadebut för Södertälje.

– Det här är varför man spelar hockey, säger nyförvärvet, som ger SSK fart i flykten från kvalseriespöket.

Foto: BILDBYRÅN
Södertäljes Mathias Månsson frälste sitt nya lag med tre mål.

Ödesmatchen mot nästjumbon Frölunda blev en eriksgata för 29-åringen som värvades från finska KalPa under landslagsuppehållet.

– Klubben har varit väldigt tydliga av vad man vill få ut av mig. Det är intensiv skridskoåkning, hög forechecking och att gå rakt på mål som gäller, säger Månsson.

”Inte lika bra”

Månssons 1–0 och 3–1- båda från nära håll - i första perioden gav hemmalaget en ledning som man tryggt förvaltade under resten av matchen.

– Frölunda kändes inte lika bra som oss… om man ska uttrycka sig diplomatiskt, säger Månsson med sitt bredaste segerleende.

– Vi var verkligen mycket bättre, vi åkte mycket skridskor och var jäkligt aggressiva. Och svårare än så är inte hockey.

Valde fel väg

Desto klurigare var det för matchhjälten att hitta till sin nya hemmaarena.

Den snabbaste vägen från Månssons hotellrum till Axa Sports Center är en kort motorvägsfärd västerut, på max fyra minuter. Förutsatt att man väljer rätt motorväg.

– Jag åkte ut på motorvägen men insåg rätt snabbt att jag var på väg mot Stockholm. Så jag åkte åt andra hållet och väntade på att hallen skulle dyka upp på höger sida. Men det gjorde den aldrig. Till slut fick jag vända i typ Gnesta. Det stod i alla fall någonting om Gnesta på skyltarna.

Efter ett par samtal till materialförvaltaren Anders Kellerstam kunde så Månsson vända i Järna, över en mil söder om Södertälje.

– Hela resan tog nog minst en halvtimme och det blev 500 spänn i böter för sen ankomst. Men det är inga problem att betala det efter en sån här kväll, säger segerskytten.

ARTIKELN HANDLAR OM