Omark hyllar Växjös nyförvärv Reddox

”Den bästa skridskoåkaren jag har spelat med”

Foto: Scanpix
Liam Reddox kommer göra succé i elitserien...
HOCKEY

Liam Reddox kommer bli ett kanonförvärv för Växjö.

Det säger Linus Omark. Och han borde veta.

Svensken spelade nämligen i samma kedja som Reddox och var rumskamrat med honom.

– Han kommer att göra mycket poäng, säger Omark.

Foto: Per Groth
...tror Linus Omark.

Linus Omark delade rum med Liam Reddox under vintern och spelade i samma kedja som honom när de båda spelade i Edmontons farmarlag Oklahoma. Han visste om att Reddox var på väg till Europa, men hade inte trott att han skulle välja elitserien.

– Jag fick höra det från dig. Jag blev lite förvånad att han valde Sverige. Jag trodde ju inte att han skulle gå till Växjö, säger Omark, som pratat gott om Sverige.

”Bättre liv i Sverige”

– Ja, vi har pratat mycket om att han ska gå till Europa. Det har varit prat om Finland, Sverige och Ryssland. Jag har sagt vad jag tycker och sagt att de inte är så jättebra på engelska i Ryssland, och att man lever ett bättre liv i Sverige.

Så du kanske har hjälpt Växjö en del?

– Hehe. Kanske det.

Omark är övertygad om att Reddox, som stod för 33 poäng på 37 AHL-matcher den gångna säsongen, kommer göra succé i elitserien.

– På stor rink kommer han att passa utmärkt. Det är den bästa skridskoåkaren jag har spelat med. Han kommer att göra mycket poäng, säger Omark.

– Och främst är han en otroligt bra kille.

Ingen målskytt

Men så överdrivet många mål ska Växjös supportrar inte räkna med.

– Han är ju ingen naturlig målskytt eller så. Men han är en hårt jobbande spelare som kan göra mycket poäng. Han skapade mer lägen på en match än någon annan.

ARTIKELN HANDLAR OM