Satte poängrekord – trots skadekris

Växjö-reserv imponerar

HOCKEY

Växjö. Det är skadekris hos Växjö Lakers.

Trots det sätter nykomlingen poängrekord.

Det tack vare en målvaktsreserv.

– Oscar Ahlsenfelt var fenomenal i dag igen. Han är inne i zonen nu, säger Växjötränaren Janne Karlsson.

Ahlsenfelt.

Växjös skadelista är inte bara lång. Den innehåller också lagets nyckelspelare som Mike Iggulden, Per Hållberg och Tomi Kallio.

Men trots att Växjö saknade nio spelare (!) när slutsignalen gick i går så satte nykomligen en ny rekordsvit. För 2–1-segern mot Timrå innebar tredje raka trepoängaren – vilket nykomlingen aldrig mäktat med innan. Att slå rekord nu när truppen är minimal är ologiskt. Fast målvaktsreserven Oscar Ahlsenfelt har en förklaring:

– När så här många spelare är borta har vi börjat spela lite enklare. Vi gör vårt jobb enklare, rakare och samtidigt stiger hela tiden nya spelare fram.

Som du själv...

– Ja, det har gått bra nu på slutet. Fast hela laget gör det bra och då är det inte speciellt svårt för mig.

Du har stått i fyra raka matcher. Känner du dig som etta i Växjö nu?

– I Elitserien och i Hockeyallsvenskan tycker jag inte det finns någon etta-eller-tvåa längre. Alla målvakter är så pass bra numera. Det är väldigt liten skillnad. För min del var det här väntat att jag skulle få sparsamt med speltid i inledningen. I Martin Gerber har vi kanske seriens bästa målvakt.

I går räddade Oscar Ahlsenfelt onekligen segern åt det skadedrabbade Växjölaget. Timrå var bättre – men åkte hem tomhänt.

Samtidigt satte Växjö klubbrekord med tre raka trepoängare.