”Vi gör en riktig jävla skitmatch”

Janne Karlsson var både nöjd och besviken

HOCKEY

Växjö föll hemma mot Frölunda med 2–3.

Hemmalagets tränare Janne Karlsson var både besviken – och nöjd.

– Jag är faktiskt väldigt nöjd med en poäng i dag för jag tycker vi gör en riktig jävla skitmatch om jag ska vara ärlig, säger han till Canal Plus.

Foto: BILDBYRÅN
Janne Karlsson.

Mathis Olimb blev hjälte för Frölunda.

En minut och 54 sekunder in i förlängningen ordnade han två poäng till seriens sämsta bortalag när han satte 3–2 mot Växjö.

– Jag är faktiskt väldigt nöjd med en poäng i dag för jag tycker vi gör en riktig jävla skitmatch om jag ska vara ärlig, säger Växjös tränare Janne Karlsson till Canal Plus.

– Det är precis som några tagit semester, vi var tillbaka på ruta ett på något sätt. Jag har sagt att vi ska vara glada för varje poäng vi tar, men i dag var det inte bra.

Hade fyra raka segrar

Växjö hade tre spelare tillbaka från skadelistan, bland annat Tomi Kallio och Per Hållberg. Laget hade också fyra raka segrar på hemmais.

Men det var Frölunda, seriens sämsta bortalag, som gjorde matchens första mål. Johan Sundström fick stå helt fri framför Martin Gerber i Växjös mål och satte 0–1.

Kvitteringen kom i spel fem mot fyra, tio minuter senare. Liam Reddox tryckte in en sargretur från ett skott från Jonas Holös.

Efter paus återtog Frölunda ledningen, då Mika Pyörälä styrde in Mathis Olimbs passning upp i nättaket.

Det fortsatte att vara jämnt i tredje perioden. Johan Markusson prickade stolpen för Växjö, men i anfallet efter kom 2–2. Liam Reddox hittade Brad Moran, som hittade nätet från slottet.

”Ruggigt besviken”

Segern innebar Frölundas blott femte poäng borta på sju matcher. För Växjös del väntar närmast fyra raka bortamatcher innan det är dags för landslagsuppehåll.

– Ruggigt besviken, men jättenöjd med en poäng, säger Karlsson.

FAKTA

Växjö–Frölunda 2–3 e förl (1–1, 0–1, 1–0, 0–1)

Första perioden: 0–1 (4.58) Johan Sundström (Victor Backman, Mikael Johansson), 1–1 (15.05) Liam Reddox (Jonas Holös, Per Hållberg) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–2 (11.18) Mika Pyörälä (Mathis Olimb).

Tredje perioden: 2–2 (6.34) Brad Moran (Liam Reddox, Steve Saviano).

Fjärde perioden: 2–3 (1.54) Mathis Olimb (Fredrik Pettersson).

Skott: 20–26 (5–7, 9–8, 5–8, 1–3).

Utv, Växjö: 2x2. Frölunda: 2x2.

Domare: Patrik Sjöberg, Gävle, och Linus Öhlund, Älvsbyn.

Publik: 5 329.