Här är nästa klubb som öppnar för NHL-spelare

”En situation där vi måste bryta överenskommelsen”

Foto: Scanpix
Anders Öman, vd Växjö Lakers.
HOCKEY

Modo öppnade dörren.

Frölunda följde efter.

Nu är även Växjö Lakers redo att plocka in lockoutade NHL-spelare.

– Vi kan hamna i en situation där vi måste bryta överenskommelsen, säger Lakers vd Anders Öman till Smålandsposten.

Modo var först av elitserieklubbarna att bryta Hockeyligans interna överenskommelse att inte ta in några lockoutade NHL-spelare. När de kontrakterade Alexander Steen, 28, öppnade de dörren för andra klubbar att följa efter.

Duchene till Frölunda

För en vecka sedan blev Frölunda den andra klubben att plocka in NHL-spelare när de värvade stjärnan Matt Duchene från Colorado.

– Med vår nyckelspelare Mathis Olimb på skadelistan måste vi agera och lösa detta så länge Mathis är borta, förklarade tränaren Kent Johansson på lagets hemsida.

Brynäs blev tredje klubben att tänja på överenskommelsen när de valde att ersätta Mattias Ekholm med kontraktslöse transatlanten Cody Franson.

”Vi behöver ha in en eller två backar”

Trions beslut har rört upp aggressioner i Hockeyligan. Men nu öppnar också tabelljumbon Växjö Lakers för att komplettera truppen med NHL-förvärv.

– Vi behöver ha in en eller två offensiva backar, säger klubbens vd Anders Öman till Smålandsposten.

– Vi kan hamna i en situation där vi måste bryta överenskommelsen, eftersom spelare på den nivå vi söker är svåra att hitta utanför NHL.

Konkurrensverket har sedan tidigare hävt Hockeyligans beslut att inte tillåta spelare, men elitserieklubbarna har överklagat.