”Är riktigt jävla pinsamt av grabbarna med pröjs”

Janne Karlsson förbannad på domarna efter förlusten

Foto: BILDBYRÅN
Janne Karlsson var inte helt nöjd med domare Mikael Nord och hans kollegor.
HOCKEY

LULEÅ/STOCKHOLM. Växjö åkte på sjunde förlusten på de åtta senaste matcherna, 1–4 mot Luleå.

Då gick tränaren Janne Karlsson till attack – mot domarna.

– Antingen har de för lite betalt eller för mycket betalt, så att de blir så mätta att de står och rapar efter alla jävla bullar de äter i pauserna. Det är för bedrövligt, säger han.

Förra säsongen överraskade de hockey-Sverige och var med i kampen om en slutspelsplats enda in i slutomgången.

I år, under sin andra säsong i elitserien, har Växjö fått en mardrömsinledning och tillsammans med AIK, Rögle och Timrå redan börjat trampa fast i bottenträsket.

Mot Luleå på torsdagskvällen åkte Smålandsgänget på sin sjunde förlust på de åtta senaste matcherna, 1–4 efter en målkavalkad från hemmalaget i slutperioden.

Då, på presskonferensen direkt efter nederlaget, tog tränaren Janne Karlsson ut sin frustration mot domarduon Mikael Nord och Linus Öhlund.

– Vi har inget flyt med domarna när de inte ens plockar den solklaraste utvisningen jag har sett på år och dagar då vi spelar fem mot fyra, sa den märkbart upprörde Karlsson.

”Rapar i pauserna”

– Antingen har de för lite betalt eller för mycket betalt, så att de blir så mätta att de står och rapar efter alla jävla bullar de äter i pauserna. Någonting måste det vara, det är för bedrövligt.

– Vi jobbart hårt och förtjänar att få någonting med oss. Samma innan 4–1-målet, det är en soklar tripping. Det är riktigt jävla pinsamt av grabbarna med pröjs (domarna).

Janne Karlsson har tidigare under säsongen släppt lös sin frustration inför medierna. Efter 1–4-förlusten mot HV71 förra veckan jämförde han Växjös situation med Estonia-katastrofen – ett uttalande han senare bad om ursäkt för.

– De som överlever kliver över lik för att komma upp och de andra sätter sig ner och dör i ett hörn, sa han.

På lördag tar Växjö emot svenska mästarna Brynäs.

Se presskonferensen i sin helhet här [extern länk].