Fick sparken – nu talar Karlsson ut

”Jag bär ansvaret – felet är mitt”

Foto: Bildbyrån
FÄRDIGCOACHAT Janne Karlsson fick i söndags kväll sparken som tränare i Växjö.
HOCKEY

Det har varit knäpptyst från Janne Karlsson som fick sparken i söndags.

Men i dagens Smålandsposten bryter den förre Växjö-tränaren tystnaden.

– Det hade blivit tufft, men jag tror att vi hade rett ut situationen om jag fått vara kvar. Nu kan jag bara acceptera läget, säger han i en exklusiv intervju med tidningen.

Beskedet på söndagskvällen om att Växjö gör sig av med Janne Karlsson efter 13 omgångar sågades av flera experter. Bland annat Sportbladets Johan Garpenlöv och Tomas Ros gillade inte alls hur Växjö agerade.

”Sparka tränare efter 13 omgångar – så gör en organisation i kris och Växjö borde skämmas”, skriver Ros som menar att sportchefen Henrik Evertsson borde rannsakat sig själv efter den tunga säsongsstarten.

”Jag klandrar inte Henke”

Men den forne Växjö-tränaren Janne Karlsson riktar ingen kritik mot de ansvariga i föreningen. 

– Jag bär ansvaret. Jag är chef för A-laget. Felet är mitt. Vi lever i en otroligt målinriktad värld och sådant här händer ibland, säger Janne Karlsson en dag efter att han fått sparken från elitseriejumbon.

– Jag klandrar inte Henke. Du har alltid ett val. Du kan alltid ta strid. Du kan alltid säga nej till sportchefen. Jag har godkänt alla spelare som Henke skrivit kontrakt med och alltså har jag ingen anledning att klandra honom.

Tomhet

Och även om han är besviken och hellre hade fullföljt sitt kontrakt, så vill han inte framställa sig som bitter.

– Jag mår helt okej. Det känns tomt att lämna klubben, jag är trots allt inne på mitt sjätte år i Växjö Lakers. Men jag har alltid tyckt att det är jönsigt att gråta ut.

”Är långt ifrån knäckt”

Karlsson får också frågan av Smålandsposten hur han tog emot det tunga beskedet.

– Du tror att du är förberedd, men när det väl händer så är du ändå inte förberedd. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är besviken, men jag är långt ifrån knäckt.

Siktar på slutspel

 Det småländska laget har endast tagit en seger under ordinarie tid. Men den före detta assisterande tränaren Sam Hallam som tagit över ser ändå inte slutspelsplatserna som en omöjlighet.

FAKTA

JANNE KARLSSONS KONTROVERSIELLA UTTALANDEN

– Vi får inget gratis. Jag tycker att det är pinsamt, jag tror att vi får höja lönen för domarna så de presterar bättre. Jag tycker att domarna gör en riktigt dålig insats.

2 oktober: Modo vann med 2–0. Efter matchen var Karlsson relativt nöjd med sitt lag. Men inte med domarna.

– Det är ungefär som när Estonia sjunker, de som överlever kliver över lik för att komma upp och de andra sätter sig ner och dör i ett hörn.

4 oktober: Växjö åkte på femte raka förlusten mot HV71. Efter matchen var Karlsson uppgiven.

– Antingen har de för lite betalt eller för mycket betalt, så att de blir så mätta att de står och rapar efter alla jävla bullar de äter i pauserna.

9 oktober: Växjö föll med 1–4 i Luleå. Karlsson tog ut sin frustation på domarduon Mikael Nord/Linus Öhlund.

ARTIKELN HANDLAR OM