Tillbaka efter tolv matcher – hjälte direkt

Kallio hyllar lagkamraten: ”Han har jobbat hårt efter sin skada”

HOCKEY

TIMRÅ. Växjös centerlöfte Dennis Rasmussen missade tolv matcher med en fotskada.

I går var han tillbaka i hetluften – och gjorde supersuccé direkt.

– Jag orkade inte riktigt lika mycket som tidigare, säger han efter att ha skjutit Växjö bort från jumboplatsen.

Olyckan var framme redan i premiären mot Brynäs. Rasmussen fick ett skott på foten men spelade klart. Och det var först efter nästa match, mot Frölunda, som 22-åringen kände att någonting var fel.

– Det gjorde så ont att jag inte kunde gå. Men jag trodde inte att det var så farligt som det var, berättar han.

”Han har jobbat hårt”

Röntgenbilderna visade en fraktur och Rasmussen missade tolv matcher. I går var han tillbaka i hetluften, spelade elva minuter, och prickade in avgörande 2–1 på ett friläge.

– En bra prestation av Björn (Karlsson) som vänder bort sin forward och slår en jättefin passning till mig i mitten. Jag hade lite mer fart än deras back, kunde åka ifrån och sen testade jag att skjuta.

Hur kändes det att vara tillbaka?

– Hyfsat. Att sitta på testcykeln och köra kondition är inte detsamma som att komma ut på isen. Men Liam (Reddox) och Steve (Saviano) gjorde det enkelt för mig.

Rutinerade Tomi Kallio hyllade den unge matchhjälten:

– Jag är jätteglad att Dennis satte segermålet. Han har jobbat hårt efter sin skada och har en väldigt ljus framtid, säger finländaren.

”Bara Lakers-effekt”

I söndags valde Växjö att sparka Janne Karlsson efter bara tio poäng på 14 matcher. Assisterande tränaren Sam Hallam tog då över huvudansvaret.

Ett tränarbyte som gav effekt direkt.

– Fantastiskt skönt för oss som var i behov av poäng. Nu har det blivit väldigt mycket fokus på oss den här veckan och alla matcher vi spelar framställs som VM-finaler, säger Sam Hallam.

Du är beredd på att uttrycket ”Hallam-effekt” lär användas?

– Ja, men att någon sådan finns dementerar jag kraftigt, det finns bara en Lakers-effekt, säger han och fortsätter:

– Vi är ett lag som ska vara med och slåss om slutspelsplatserna. Att vi vinner en bortamatch är inte min effekt, bara något vi kommer att behöva göra fler gånger.

FRAKTUR – MEN SLAPP OPERATION

1. I den första perioden av den första matchen, mot Brynäs, får Dennis Rasmussen ett skott på foten. Efter nästa match, mot Frölunda, kan han inte gå och väljer då att kolla upp foten. Det visar sig att han har en fraktur, och prognosen är fyra till sex veckors matchvila.

2. Centerlöftet slipper operation. Tejpad och med hjälp av ett specialskydd gör han övningar i bassäng redan första veckan för att inte tappa konditionen.

3. Efter två veckor behöver han inte använda kryckor längre, och belastningen stegras successivt.

4. I mitten av förra veckan går Rasmussen på is igen, och i går gjorde han comeback mot Timrå. Västmanlänningen avgjorde med sitt 2–1-mål. ”Det har varit jättetungt att sitta på läktaren. Det är egentligen min första skada i karriären, men det har varit lärorikt att tvingas bita ihop”, säger han efteråt.