Växjö spräckte nollan i power play

HOCKEY

ÄNGELHOLM. I det 55:e power playet spräckte äntligen Växjö sin målnolla.

Med fyra sekunder kvar på Rögleutvisningen.

– Jag tänkte bara på att få in pucken i mål, säger Erik Josefsson om sitt historiska mål.

Foto: SCANPIX/C MORE

Målet innebar samtidigt att Växjö kvitterade till 2–2 och fick till förlängning och sedan straffar som man tog extrapoängen på eftersom.

– Rögle var precis så laddade och hungriga som vi trodde på förhand. Fullsatt lada och får igång det klassiska Röglespelet där det går otroligt fort genom mittzon och fyller på med mycket folk mot mål, säger Växjös nöjde tränare Sam Hallam.

Som var nöjd med 0–1 så långt och ännu mer nöjd med att det äntligen blev ett power play mål till slut.

– Det studsar och far men ni kan inte ana hur många studsar vi haft som det inte har blivit mål på i power play. Fantastiskt skönt att se en puck gå in även om det var i sex mot fyra. Kanske inte helt förtjänt i dag men sett över sikt välförtjänt.

Rasmussen avgjorde igen

Dennis Rasmussen satte straffen som gav extrapoäng. Hans andra game winning goal sedan han kom tillbaka i förra matchen efter tolv matchers skadefrånvaro. En mycket viktig spelare för Växjö att få tillbaka.

Rögles tränare Dan Tangnes var rejält missnöjd efter förlusten.

– Vi gör mycket som är bra men det är tufft för oss att ta den utvisningen i slutsekunderna när vi ska spela hem matchen. Det kostade oss matchen i dag, tyvärr, säger han om Jakob Johanssons onödiga huggande med klubban.

Poängen hade behövts för att hänga på de övriga bottenlagen men nu blev det i stället större marginal uppåt. Vilket kändes mycket onödigt eftersom Rögle såg ut att behärska händelserna i den tredje perioden fram till utvisningen.

FAKTA

Rögle–Växjö 2–3 e str (1–0, 1–1, 0–1, 0–0, 0–1)

Första perioden: 1–0 (6.48) Mike Iggulden (Jakob Johansson, Daniel Sondell) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–1 (2.25) Kristofer Berglund (Liam Reddox, Petr Vampola), 2–1 (15.37) Jakob Johansson (Daniel Sondell, Juhamatti Aaltonen) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–2 (19.39) Erik Josefsson (Dennis Rasmussen, Miikka Männikkö) spel fem mot fyra.

Straffar: 0–1 Dennis Rasmussen.

Skott: 24–30 (7–10, 5–8, 8–7, 4–4, 0–1).

Utv, Rögle: 5x2. Växjö: 5x2.

Domare: David Bergman, Stockholm, Thomas Andersson, Gävle.

Publik: 4 554.