"Skidan snittade upp hela låret"

Växjöspelaren talar ut om skidolyckan

Foto: Bildbyrån
Erik Josefsson.
HOCKEY

Erik Josefsson, 26, kraschade i skidbacken och fick föras akut till sjukhus i ambulanshelikopter.

Nu är Lakers-forwarden opererad och till Sportbladet berättar han för första gången om den otäcka olyckan i Alperna – som var nära att kosta honom hockeykarriären.

– Det blev en lång blodrand efter mig, säger Josefsson.

Säsongen tog slut i förtid för Växjö.

Klubben nådde inte slutspel, men klarade samtidigt att undvika kvalserien. En tidig semester för spelarna i klubben och Erik Josefsson bytte hockeyklubban mot skidstavar och drog till österrikiska Alperna för att koppla av efter säsongen.

Men det blev inte så mycket av en semester för forwarden.

När han och sambon var ute i skidbacken lossnade plötsligt Växjöspelarens ena skida i en sväng, han ramlade – samtidigt som skidan ställde sig på högkant.

"Snittade upp hela låret"

Då skedde olyckan som kunde ha kostat honom karrären.

– Jag körde faktiskt ganska lugnt, inte med så hög fart. Men när skidan plötsligt lossnade så trillade jag. Och skidan snittade upp hela vänstra låret, berättar Josefsson.

Sambon var snabbt framme och försökte stoppa den kraftiga blödningen.

– Jag var vid medvetande hela tiden, men jag tittade bakom mig och såg en lång blodrand. Det var ganska otäckt. Sedan kom ambulanshelikoptern.

Josefsson fördes akut till sjukhus där han snabbt opererades. Baksidan av det vänstra låret skars upp av skidan och skadade dessutom muskler.

Men forwardsstjärnan hade tur – i oturen.

Tvingas kvar på sjukhuset

– Om en nerv hade träffats så hade skadan kunnat påverka karriären. Nu gjorde den inte det, jag hade tur. Men läkarna fick först sy ihop musklerna, sedan skärsåret. Det var rätt djupt.

Josefsson är fortfarande kvar på sjukhuset i Österrike, han skulle ha åkt hem från semestern i morgon – men tvingas nu stanna kvar åtminstone till söndag för observation.

– Jag kan inte röra det vänstra benet. Jag ligger bara helt stilla, upp och ner. Benet behöver vila och läkarna måste titta till såret emellanåt för att det inte ska infekteras, säger Josefsson.