Straffet för Lassila: stängs av i fyra matcher

HOCKEY

Teemu Lassila knockade Per Ledin med målvaktsstöten när mötet urartade.

Nu stängs Växjömålvakten av – i fyra matcher.

"Att utdela slag med en plockhandske är klart farligare än att utdela slag med eller utan vanliga handskar", skriver Disciplinnämnden.

Stort tumult utbröt i slutskedet av mötet mellan Luleå och Växjö.

Hemmalaget jagade kvittering och till slut brakade helvetet loss när Luleåveteranen Per Ledin och Växjömålvakten Teemu Lassila rök ihop.

Det slutade med att den förstnämnde fick lämna isen blodig – sedan han knockats av Lassilas målvaktsstöt.

– Det här är det värsta jag varit med om. Det var en avrättning, sade Ledin till Sportbladet då.

Stängs av i fyra matcher

Nu stängs Växjömålvakten av i fyra matcher, varav en omvandlas till böter på 4 000 kronor.

"Filmsekvenserna ger stöd för uppgifterna i anmälan och det är, enligt nämndens bedömning utrett att händelsen gått till på det sätt som där anges. Teemu Lassila har utdelat åtminstone två slag med plockhandsken mot ansiktet på Per Ledin, vilka orsakat skada på denne. Att utdela slag med en plockhandske är klart farligare än att utdela slag med eller utan vanliga handskar och risken är stor att ett sådant slag orsakar betydande skador. Mot denna bakgrund ska Teemu Lassilas avstängning motsvara fyra matcher. En av dessa matcher omvandlas till böter", skriver Disciplinnämnden.

Får en tillrättavisning

På fredagen delades fler avstängningar ut av Disciplinnämnden.

Utöver en match automatisk avstängning som Rögles Almen Bibic fick efter slagsmålet med Malmös David Liffiton får backen också en "tillrättavisning" av Disciplinnämnden. Men Liffiton stängs av i en match.

ARTIKELN HANDLAR OM