Nu byter Växjö ut målvakterna

Så bygger klubben om efter semifinalsortin

Foto: BILDBYRÅN
Teemu Lassila ut, Christopher Nihlstorp in.
HOCKEY

Efter rekordsäsongen byter nu Växjö målvakter.

Succén Teemu Lassila är på väg bort och Sportbladet har tidigare avslöjat att Christopher Nihlstorp och Stefan Steen är nära att bilda målvaktspar i klubben nästa säsong.

Under säsongen var det turbulent kring Växjös målvaktssida.

Då hämtades Djurgårdsbekantingen Teemu Lassila, 31, in från KHL och Avangard Omsk. Han gjorde genast succé och på de elva matcher finländaren hann spela under grundserien hade han fina 92,0 i räddningsprocent.

I slutspelet fortsatte Lassila att storspela och tog Växjö till en historisk semifinal.

Men Färjestad blev för svåra och Smålandsklubben åkte ut med 2-4 i matcher.

Förlusten i match sex blev förmodligen också Teemu Lassilas sista i Växjö.

Utgående kontrakt

Hans kontrakt, liksom sina målvaktkollegors, Mattias Modig och Scott Munroe, sitter alla på utgående kontrakt och spelar sannolikt inte i Växjö nästa säsong.

Sportbladet har redan avslöjat att det i stället ser ut att bli Christopher Nihlstorp och Skellefteås Stefan Steen som bildar målvaktspar i Växjö nästa säsong.

Nihlstorp, tidigare i Färjestad, har inte lyckats slå sig in på allvar i NHL under sina två säsonger i Dallas Stars organisation och står bara noterad för sex matcher i NHL.

Växjö snor också semifinalkonkurrentens frontfigur, Patrik Lundh, som enligt uppgifter ska vara klar för Smålandslaget och återförenas därmed med Sam Hallam, som tränade honom under tiden i Karlskoga.

Han har varit stekhet i slutspelet och svarat för två mål och lika många assist.

FAKTA

DE KAN LÄMNA VÄXJÖ

Teemu Lassila, mv
Kommentar: Blev hjälte flera gånger i Växjö och storspelade sedan han anslöt till klubben mitt under säsongen. Vad Sportbladet erfar blir han inte kvar i Växjö.

Mattias Modig, mv
Kommentar: Har inte haft någon lysande tid i Växjö. I fjol lånades han ut ett kort tag till allsvenska Karlskrona och i år har han bara spelat tio SHL-matcher. Erbjuds troligtvis inget nytt kontrakt.

Scott Munroe, mv
Kommentar: Inledde säsongen som förstemålvakt och presterade skapligt. Fick flytta på sig när Lassila anslöt och kanadensaren erbjuds förmodligen inte heller ett nytt avtal.

Jeremias Augustin, b
Kommentar: En trotjänare som gjort åtta säsonger i Växjö. Frågan är om det blir en nionde? Har utgående kontrakt och ingen bärande spelare i laget.

Kristofer Berglund, b
Kommentar: Värvades från Färjestad för två år sedan och har gjort sig känd som en smart spelare och en duktig skridskoåkare. Kan mycket väl få kontraktet förlängt.

Colby Armstrong, f

Kommentar: En mycket välmeriterad spelare med nästan 500 matcher i NHL, men han kostar också ordentligt mycket. Evertsson lär inte jobba ihjäl sig för en kontraktsförlängning. Schweiz eller KHL?

Jan Hlavac, f
Kommentar: De fem senaste säsongerna har han inlett i hemlandet Tjeckien för att sedan komma till Sverige mitt under säsongen. Så även denna säsong. Det här blev nog sista vändan för honom. Är en poängkung, men 37-åringen har knappast åldern på sin sida.

Ryan Lasch, f
Kommentar: Gjorde hela 20 mål den här säsongen, men Lasch är bara lånad och kanske vill han försöka ta en tröja i NHL?
 

Johan Markusson, f
Kommentar: Gjorde sin nionde säsong i Växjö, de fem senaste dessutom som lagkapten. En hårt jobbandes och lojal spelare, men Gävlekillen börjar komma upp i åldern. Osäkert om han erbjuds nytt kontrakt.
 

Liam Reddox, f
Kommentar: Gjorde succé under sin första säsong i Växjö, men inte kommit upp i den poängskörd man kan kräva av honom de två senaste säsongerna. Kan vara på väg bort.

...OCH DE HAR KONTRAKT

Sebastian Erixon, b

Eddie Larsson, b

Niclas Lundgren, b

Cory Murphy, b

Ville Varakas, b

Noah Welch, b

Alexander Johansson, f

Mikael Johansson, f

Erik Josefsson, f

Tomi Kallio, f

Jani Lajunen, f

Rhett Rakhshani, f

Dennis Rasmussen, f

Robert Rosén, f

Malte Strömwall, f

David Åslin, f