Klart: Växjö värvar Lundh från Färjestad

Forwarden presenterad av klubben

Foto: BILDBYRÅN
Lundh byter från Färjestad till Växjö.
HOCKEY

Mitt under semifinalserien avslöjade Sportbladet Växjös jakt på Patrik Lundh, 25.

Nu är nyförvärvet presenterat.

– Det är en kille som erbjuder oss väldigt mycket i och med de steg vi vill ta som lag, säger sportchefen Henrik Evertsson i ett pressmeddelande.

Det var mitt under semifinalserien mellan Växjö och Färjestad som Sportbladet skrev om smålänningarnas jakt på motståndarlagets forward Patrik Lundh.

Färjestad, med Lundh i laget, slog ut Växjö och tog sig till final mot Skellefteå där det blev förlust med 4–0 i matcher.

”Väldigt allround”

Men nu är säsongen över – och i dag presenterades Lundh som Växjöspelare.

– Han är väldigt allround, bra på skridskorna, har bra skott, bra händer och fint spelsinne. Han ligger runt 25 poäng per säsong och bidrar med bra tvåvägsspel. Detta är en kille som ser till att vi vinner matcher men också ser till att vi inte förlorar matcher, säger sportchefen Henrik Evertsson som menar att Lundh är ämnad att användas både som center och ytterforward.

Lundh har spelat för Färjestad de senaste fyra åren. Den gångna säsongen gjorde han 21 poäng i grundserien och följde upp med ytterligare sex poäng i slutspelet.

Tvåårskontrakt

Men nu väntar alltså ett nytt äventyr. Patrik Lundh har signerat ett tvåårsavtal.

– Patrik bidrar med väldigt mycket redan idag, men är också en kille som vi känner att det finns utveckling i. Vi kan erbjuda honom något för att ta karriären ett steg till, säger Evertsson i pressmeddelandet.

Samtidigt är det klart att nordamerikanen Colby Armstrong lämnar Växjö, skriver klubben på sin hemsida. Armstrong gjorde 19 poäng på 37 matcher i SHL och en poäng i slutspelet.

SILLY-LÄGET I ALLA TOLV SHL-LAGEN! KLICKA HÄR!