”Bästa Växjölag jag har spelat i”

Reddox hjälte när guldtippade Växjö Lakers pallade för trycket

Foto: TT
Liam Reddox
HOCKEY

Guldfavoriten höll för trycket.

Växjö nollade HV71 inför fullsatta läktare.

– Alltid skönt att börja med tre poäng. Det här ska vi bygga vidare på, men vad som händer i slutet av april vet vi inget om just nu, säger hjälten Liam Reddox efter 2–0-segern.

För första gången nämns inte bara Växjö som en guldkandidat, många har till och med smålandslaget som guldfavorit.

Det innebär en helt ny slags av press. Man får helt enkelt slå uppifrån – det är inte alltid det lättaste.

– Vi vet att många tror på oss den här säsongen. Men jag känner ingen press för det, utan vi har bara nästa match i fokus. Det går liksom inte att snacka om vad som händer i april just nu, säger Liam Reddox.

Liam Reddox har varit med under hela Växjös resa i hockeyns finrum. Han är alltså inne på sitt fjärde år och har varit med på resan från ett bottenlag, till ett mittenlag och slutligen ett tippat mästarlag.

”Bättre hela tiden”

Växjös fans – Lakejerna – hade också spänt bågen stenhårt då årets första tifo var en jätteflagga med SHL-bucklan och texten ”Mästarna”.

Har experterna rätt? Är Växjö Lakers av 2014/2015 det bästa Växjölag du spelat i?

– Det känns så. Vi har hela tiden blivit bättre, har utvecklats.

Liam Reddox blev SHL-premiärens stora hjälte.

Han satte 1–0 i boxplay i andra perioden och dödade sedan matchen i tredje perioden när han stänkte upp pucken i Gustaf Wesslaus kryss.

– Det här är något som både jag och laget ska bygga vidare på. Tre poäng för laget och två mål av mig. Det ger självförtroende, jag försöker hela tiden utvecklas och vill verkligen ut­mana målvakterna mer och mer. Men det är inte alltid så lätt, många av lagen är väldigt bra defensivt.

Noterbart: Växjötränaren Sam Hallam överraskade med att ge ”doldisen” Stefan Steen chansen i målet, medan stjärnvärvningen Christopher Nihlstorp fick nöja sig med att öppna båsdörren.

Steen tog chansen

– Jag förstår om det kan tyckas vara lite överraskande. Men Stefan har visat en så grym form på träningarna och matcherna att vi verkligen ville ge honom den här chansen när han är inne i ”flowet”. I nåden av dom nästa två matcherna kommer Nihlstorp att få sin chans, säger Hallam.

Stefan Steen, ny från Skellefteå, tog onekligen sin chans. Han såg mycket bekväm och trygg ut.

Det ser ut som Växjö äntligen har hittat rätt på målvaktssidan.