Växjö i krismöte med supportrarna

Vd:n: Vi står inte bakom det

HOCKEY

I fredagens SHL-möte mellan HV71-Växjö Lakers skanderade Växjösupportrar "Hata HV"-ramsor. Detta har väckt reaktioner hos en av föreningens två supporterföreningar. I dag väntar ett krismöte med Växjö Lakers och dem båda supportergrupperna.
– Vi har tröttnat och ledsnat på den här skiten, säger Lakers Lakejers ordförande Johan Eliasson till Smålandsposten.

Växjö Lakers två supporterföreningar, Lakers Lakejer och PCT (Psycho Circus Tifo), har sedan några år tillbaka haft ett samarbete. Nu uppger Smålandsposten att de bägge supporterföreningarnas samarbete har väckt starka reaktioner hos Lakers Lakejer.

– För egen del så kommer jag inte att hjälpa till i klacken på matcherna förrän någon verkligen sätter ner foten en gång för alla och visar att detta inte är okej, säger trumslagaren Christoffer Mattisson till Smålandsposten.

"Inget PCT planerat att göra"

Bakgrunden till detta är fredagens Smålandsderby mellan HV71-Växjö Lakers där PCT ska ha genomfört tifon och sjungit ramsor som Lakers Lakejer inte ställer sig bakom. Såväl ramsor som banderoller med texten "Hata HV" kom ifrån PCT, någonting som fått Johan Eliasson - ordförande i Lakers Lakejer - att ryta ifrån.

– Det var droppen. Nu måste det hända något.

Efter matchen har såväl Lakers Lakejers hemsida som Twitter blivit kapade, någonting som de beskyller PCT för. Andreas Möller kontaktperson för PCT har dock valt att slå ifrån sig anklagelserna.

– Det som hände var inget PCT planerat att göra. Det var något som några enskilda medlemmar gjorde utan vår vetskap.

Krismöte under tisdagen

Tumultet mellan supporterföreningarna har väckt reaktioner hos Växjö Lakers och efter matchen valde avgående vd:n, Anders Öhman, att uttala sig om det hela på föreningens hemsida.

"När några använder sig av vårt klubbmärke som motivering till att hata ett annat så står vi inte bakom det. Vi står bakom fans som hejar fram sitt lag, som stöttar sig lag i med och motgångar".

Öhman fortsätter sedan med att gå in mer specifikt på mötet med HV71.

"Men det vi inte står bakom är fans som inför en match planerar och förbereder hat. Vi tar avstånd från de timmar de lagt ner på att göra tifos som visar att de skulle hata HV71 och Jönköping. Det som hände i Kinnarps arena var inget som hände i stundens hetta, det var planerat och genomtänkt av de som utförde det. Och det budskap de ville få fram är inget som Växjö Lakers står bakom".

Enligt Smålandsposten kommer det med anledning av detta att hållas ett krismöte under tisdagen, där representanter från Växjö Lakers, Lakers Lakejer och PCT kommer att närvara.

ARTIKELN HANDLAR OM